585
Ο καθηγητής Γεραπετρίτης, επικεφαλής της 12μελούς ομάδας συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη | Δικηγορικό γραφείο «Αθανασίου – Γεραπετρίτη κα συνεργατών»

Οι 12 σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 14:15
Ο καθηγητής Γεραπετρίτης, επικεφαλής της 12μελούς ομάδας συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη
|Δικηγορικό γραφείο «Αθανασίου – Γεραπετρίτη κα συνεργατών»

Οι 12 σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 14:15

Τη νέα ομάδα συμβούλων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Πειραιώς.  Επικεφαλής είναι ο καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου.

Υπήρξε επίσης υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών του Βρετανικού Συμβουλίου, του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας και του German Marshall Fund των ΗΠΑ.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, όπως εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα για τον Εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Ομάδα Χωρών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα ομάδα συμβούλων της ΝΔ, υπό τον καθηγητή Γεραπετρίτη είναι:

-Τάσος Αναστασάτος, οικονομολόγος της Τράπεζας της Ελλάδας, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών
Tasos_Anastasatos_preview

-Κωνσταντίνος Αραβώσης, ιδρυτής της καμπάνιας «Let’s do it Greece», πρόεδρος του Εθνιού Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων και πρόεδρος δ.σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών της ΕΕΔΕ, σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για περιβαλλοντικά θέματα 
Konstantinos_Aravosis_preview

-Βίκυ Λοΐζου, αναπληρώτρια γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ
Viky_Loizou_preview

-Δόμνα Μιχαηλίδου, οικονομολογος, σύμβουλος μεταρρυθμίσεων του προέδρου της ΝΔ
Domna_Michailidou_preview

-Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γενική διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου της ΝΔ
Konstantina_Mpotsiou_preview

-Θοδωρής Πελαγίδης, καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ανώτατος εταίρος του Ινστιτούτου Brookings στην Ουάσιγκτον
Thodoris_Pelagidis_preview

-Στέλιος Πέτσας, στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμβουλος δημοσιονομικής πολιτικής του προέδρου της ΝΔ
Stelios_Petsas_preview

-Ρεβέκκα Πιτσίκα, μέλος της επιτροπής αξιολόγησης του Διαγωνισμού επιχειρηματικής ιδεάς του ΟΠΑ και ιδρυτικό μέλος του ελληνικού παραρτήματος του Entrepreneur’s Organization To 2017 το Fortune την συμπεριέλαβε στη λίστα των «Most Powerfull Women in Greece»
Revekka_Pitsika_preview

-Αλεξάνδρα Σδούκου, νομικός, νομική σύμβουλος σε σειρά από υπουργεία, στέλεχος της μονάδας οργάνωσης της διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων
Aleksandra_Sdoukou_preview

-Χρήστος Χάλαρης, διδάκτωρ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, διευθύνων σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ
Christos_Halaris_preview

-Λεωνίδας Χριστόπουλος, ειδικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε θέματα μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα
Leonidas_Hristopoulos_preview

-Γιώργος Ζαββός, πρωην ευρωβουλευτής και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, νομικός σύμβουλος στη Νομική Υπηρεσία της Κομισιόν
Giorgos_Zavvos_preview

«Δώδεκα νέοι άνθρωποι, από το δημόσιο τομέα, την εκπαίδευση, το πανεπιστήμιο, την αγορά, την πραγματική οικονομία, είναι μαζί μας στην προσπάθεια να σχεδιάσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει», αναφέρει στη δήλωσή του για τη συγκρότηση της νέας ομάδας συμβούλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τονίζει για τα προσόντα και την κατάρτισή τους:

«Συνδυάζουν σπουδές, επαγγελματική πείρα, κέφι και διάθεση για συμμετοχή στα κοινά. Συμβάλλουν στη διαμόρφωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και των θέσεων των τομέων. 

Κάποιοι, τους ονομάζουν τεχνοκράτες. Προσωπικά θα τους έλεγα ανθρώπους, που με την πείρα τους και – κυρίως – τη  δουλειά τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προτείνουν λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Πατρίδας μας.

Έρχονται για να ικανοποιήσουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση της πολιτικής και να σχεδιάσουμε μαζί τους τις απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα.

Θέλω ιδιαίτερα να τους ευχαριστήσω για  την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μου να βοηθήσουν ώστε να διαμορφώσουμε, όλοι μαζί, το σχέδιο για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την κρίση».

Δείτε αναλυτικά τα βιογραφικά τους ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...