179
Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ενώ μιλά σε συνέδριο στο Παρίσι τον Μάιο του 2018 | REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Ο Ζάκερμπεργκ έχασε 16 δισ. δολάρια σε μία ημέρα!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2018, 08:42
Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ενώ μιλά σε συνέδριο στο Παρίσι τον Μάιο του 2018
|REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Ο Ζάκερμπεργκ έχασε 16 δισ. δολάρια σε μία ημέρα!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2018, 08:42

Η πτώση κατά 20% στην χρηματιστηριακή αξίας μιας μετοχής πάντα είναι  ένα αξιοπρόσεκτο φαινόμενο. Όταν αυτή η εταιρεία είναι το Facebook τότε είναι φαινόμενο που προβληματίζει.

Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου έκλεισε την Πέμπτη 19% χαμηλότερα από το άνοιγμα, γεγονός που αφαίρεσε πάνω από 120 δισ. δολάρια από την αξία της. Και, ταυτόχρονα, ένα σημαντικό τμήμα της περιουσίας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ – περίπου 16 δισ. δολάρια!

Με την πτώση της μετοχής η κεφαλαιοποίηση συρρικνώθηκε από πάνω από 630 δισ. δολάρια (ύψος ρεκόρ) σε 511, σημειώνει ο Guardian.

Αιτία ήταν η προειδοποίηση της εταιρείας προς τους επενδυτές ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων μειώνεται και ότι αντίστοιχα αυξάνονται τα έξοδα.

Η εταιρεία τουλάχιστον από το τέλος του 2016 βάλλεται για την πλημμελή διαχείριση του φαινομένου των fake news αλλά και για την καταπάτηση της ιδιωτικότητας των χρηστών. Οι υποσχέσεις για αλλαγή πορείας μάλλον δεν πείθουν τους επενδυτές.

Η δραματική πτώση του Facebook συμπαρέσυρε και το Twitter που έκλεισε με πτώση σχεδόν κατά 3% και αυτό πριν ανακοινώσει τα στοιχεία τριμήνου (αναμένονται σήμερα Παρασκευή). Χαμηλότερα κατά 1% έκλεισε και η Alphabet, η μητρική εταιρεία του Google.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...