318
Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του στο ΒΒC από το Μάτι | YouTube/CreativeProtagon

Ο Καμμένος ρίχνει το φταίξιμο στους καμένους: τώρα έμαθαν

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 18:00
Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του στο ΒΒC από το Μάτι
|YouTube/CreativeProtagon

Ο Καμμένος ρίχνει το φταίξιμο στους καμένους: τώρα έμαθαν

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 18:00

«Μετά από μια τέτοια τραγωδία ήρθε η στιγμή να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες»: με αυτή την τουλάχιστον κυνική, αν όχι ανεκδιήγητη, φράση, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος διατύπωσε ξεκάθαρα, αν και σε πολύ φτωχά αγγλικά, στο BBC, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, τη μερίδα του λέοντος στις ευθύνες για τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, την έχουν οι ίδιοι οι πυρόπληκτοι. Επειδή έχτιζαν σπίτια ανάμεσα στα πεύκα και χωρίς άδειες.

Και τώρα –μετά από τουλάχιστον 83 νεκρούς που ακόμη δεν έχουν ταφεί–, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, όλοι αυτοί στο Μάτι κατάλαβαν… Τι κατάλαβαν; Οτι εγκλημάτησαν αυτοί και τιμωρήθηκαν; Και ότι η τιμωρία για την άναρχη δόμηση σε αυτή τη χώρα είναι ο θάνατος;

Και μιλάμε για τον υπουργό μιας κυβέρνησης που έσπευσε να νομιμοποιήσει αυθαίρετα (εδώ) μόλις πριν από λίγους μήνες! Για ένα υπουργό που μιλάει για αυθαίρετα από τα οποία η κυβέρνησή του εισπράττει κανονικότατα ΕΝΦΙΑ!

Οπως αναφέρει το BBC, και όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «έγκλημα» των πολιτών ότι έχτιζαν σπίτια σε δασικές περιοχές, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπλόκαραν όλες τις εξόδους διαφυγής.

Ενώ νωρίτερα το πρωί αντιμετώπισε την οργή αλλά και τα δάκρυα των πυρόπληκτων όταν ο ίδιος, σε μία κακή και εκτός τόπου και χρόνου επίδειξη υπεροχής, άρχισε να σχολιάζει τα όσα συνέβησαν με το γνωστό ειρωνικό του ύφος, στη συνέχεια θέλησε να συνεχίσει το σόου του και μπροστά σε πιο διεθνές κοινό.

«Αυτό είναι έγκλημα του παρελθόντος. Ολες αυτές οι περιουσίες, η πλειοψηφία τους, είναι χωρίς άδεια και είχαν κάνει κατάληψη των ακτών χωρίς άδεια» είπε.

Φυσικά, ούτε λέξη από τον ίδιο, σχετικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης και λοιπών παραγόντων που οδήγησαν τόσους ανθρώπους στον θάνατο και στην απόγνωση.

Καμία αυτοκριτική, καμία αυτογνωσία, μόνο το μπαλάκι που πετάγεται αλλού, με κυνική άνεση, ενώ ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε βαρύ πένθος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...