345
|

Γεωργούλης: Γιατί επέλεξα τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 18:47

Γεωργούλης: Γιατί επέλεξα τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 18:47

Με έναν υπαινιγμό για τον ρόλο που κρατά στο θεατρικό «Ζητείται Ψεύτης» που παίζεται αυτές τις ημέρες στο «Παλλάς» –κόντρα ρόλος για έναν νέο υποψήφιο που δοκιμάζει τα πρώτα του βήματα στην πολιτική– κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους ο Αλέξης Γεωργούλης, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο 44χρονος ηθοποιός και άλλοι τέσσερις υποψήφιοι έκλεισαν τις εναπομείνασες πέντε θέσεις του ψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε από την Κουμουνδούρου την Παρασκευή το απόγευμα.

Λίγο αργότερα ο κ. Γεωργούλης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα κείμενο 507 λέξεων, στο οποίο περιέγραψε τους λόγους που τον έκαναν να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι πρέπει να τον επιλέξουν.

Επικαλέστηκε για παράδειγμα την εμπειρία του από τη ζωή του στο εξωτερικό. «Εχοντας ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό για μεγάλο διάστημα, διαρκώς μεγάλωνε μέσα μου η απορία: Γιατί στερούμε δυνατότητες από τους εαυτούς μας; Γιατί βάζουμε όρια στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας; Γιατί η χώρα που υπήρξε η κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού και συνεχίζει να έχει το σεβασμό όλων, υποτιμά τον εαυτό της;

» Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά έγιναν πιο δύσκολες, συνεπεία που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας.

» Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν προς το καλύτερο. Νέες φωνές, νέα μυαλά βγήκαν στο προσκήνιο. Ένιωσα ότι πλέον υπάρχουν και στις θέσεις ευθύνης, άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες. Άνθρωποι που ξέρουν να ακούν, να συζητούν. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στην αρένα των κομματικών διαξιφισμών», ανέφερε στην αρχή του σημειώματός του.

«Επιλέγω να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί βρήκα ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρις αγκυλωσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα», έγραψε σε ένα άλλο σημείο.

Και στο μήνυμά του προς τους φίλους του κατέληξε:

«Μην ανησυχείτε…!

Δεν πρόκειται να σας βομβαρδίσω με υποσχέσεις και βαρύγδουπα λόγια. Δε θα σας τάξω λεφτά, γεφύρια και δρόμους. Αν θέλετε να ακούσετε τέτοια από μένα,απλά περάστε μια βόλτα από το Παλλάς».

Αυτό το λες και ειρωνεία αν αναλογιστείς με τι υποσχέσεις και βαρύγδουπα λόγια μάς βομβάρδισε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία.