273
Ρος Ντέιλι και Αλέξης Γεωργούλης δύο από τους τελευταίους πέντε υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ | CreativeProtagon

Ανακοίνωσε Ρος Ντέιλι και Αλέξη Γεωργούλη για την Ευρωβουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 16:54
Ρος Ντέιλι και Αλέξης Γεωργούλης δύο από τους τελευταίους πέντε υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
|CreativeProtagon

Ανακοίνωσε Ρος Ντέιλι και Αλέξη Γεωργούλη για την Ευρωβουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 16:54

Την οριστικοποίηση του ευρωψηφοδελτίου του επισημοποίησε την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση των πέντε τελευταίων υποψηφίων. Ανάμεσά τους είναι τελικά και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, για τον οποίο είχε υπάρξει έντονο παρασκήνιο.

Ο 44χρονος ηθοποιός είχε επιλεγεί για να είναι το λαμπερό πρόσωπο που θα βοηθούσε να ξεφύγει το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος από το φιάσκο της περίπτωσης Μυρσίνη Λοΐζου. Ωστόσο ο ίδιος δίσταζε να πει το «ναι». Και όπως έχει αναφερθεί (εδώ) ζήτησε εγγυήσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα στηριχθεί από τον κομματικό μηχανισμό. Οι δυο τους γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια στο ΕΜΠ.

Εξίσου ενδιαφέρουσα πάντως είναι και η επιλογή του 67χρονου ιρλανδού μουσικού –αλλά μόνιμου Κρητικού εδώ και πολλές δεκαετίες– Ρος Ντέιλι.

Με την ανακοίνωση των πέντε τελευταίων υποψηφίων κλείνει και ένα άλλο σενάριο που είχε κυριαρχήσει τις τελευταίες εβδομάδες στη δημόσια σφαίρα, αυτό που ήθελε τον κ. Τσίπρα να ψάχνει ένα πρόσωπο από την κεντρική πολιτική σκηνή για να ενισχύσει το ευρωψηφοδέλτιο. Αυτό το πρόσωπο είτε δεν βρέθηκε, είτε δεν επελέγη τελικά και πρυτάνευσε μια πιο κοσμοπολίτικη εκδοχή για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μόνη από την κυβέρνηση που στελεχώνει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά (εδώ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση αυτών των πέντε υποψηφίων:

-Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός

-Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

-Ρος Ντέιλι, μουσικός

-Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ

-Νατάσα Ρωμανού, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia και Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA.

Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στο ΣΕΦ τη Μ. Δευτέρα, με ομιλία του κ. Τσίπρα.