307
Πάνος Καμμένος εν εξάλλω καταστάσει στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Ο Καμμένος απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίξτε Κοτζιά και θα πέσει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 13:30
Πάνος Καμμένος εν εξάλλω καταστάσει στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Ο Καμμένος απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίξτε Κοτζιά και θα πέσει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 13:30

Με «όπλο» του τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με τις  διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών για την ανάληψη έργου έκδοσης βίζα από συγκεκριμένη εταιρεία, ο Πάνος Καμμένος προέβη σε μία ακόμη δαιδαλώδη παράθεση καταγγελιών κατά του «ολετήρα Κοτζιά».

To είχε προαναγγείλει άλλωστε με ανάρτησή του στο Twitter (δείτε τη κάτω).

Μεταξύ άλλων, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Καμμενος κατήγγειλε πως «με εντολή Κοτζιά καταστράφηκαν έγγραφα και εξαφανίστηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές» του υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο όπως είπε,  τα αρχεία «ανακτήθηκαν και θα κατατεθούν στη Βουλή» (κάτω το βίντεο της ομιλίας του).

Καθώς η ομιλία του τραβούσε σε χρόνο, ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Γιώργος Βαρεμένος, τού ζήτησε να ολοκληρώσει. Θιγμένος από την υπόδειξη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, γύρισε και είπε:

«Δεν κατεβαίνω από εδώ. Φέρτε τον φρούραρχο αν θέλετε. Δεν θα με φιμώσετε. Μου αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική ομάδα. Επιχειρήσατε να με εξευτελίσετε . Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση».

Από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν διαμαρτυρίες (για το παραλήρημα του πρώην κυβερνητικού εταίρου) και τότε ο Πάνος Καμμένος επανήλθε λέγοντας:

«Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση τότε δεν θα ενημέρωνα τον Πρωθυπουργό. Θα παραιτούμουν και θα πήγαινα στη Δικαιοσύνη. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο και αποπέμφθηκε ο Κοζτιάς. Τώρα ήρθαν και τα ατράνταχτα στοιχεία και τα παρουσιάζω».

Η κόντρα με το προεδρείο της Βουλής είχε και συνέχεια καθώς μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Καμμένου, ο κ. Βαρεμένος ανέφερε ότι τα έγγραφα (emails κλπ) δεν μπορούν να διανεμηθούν στους βουλευτές καθώς πρέπει να εξεταστεί εάν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία ή ακόμα και από το βουλευτικό αξίωμα αν χρειαστεί. Να τα μοιράσετε στους βουλευτές αλλιώς θα τα κάνω φέιγ βολάν. Αφήστε τα αυτά. Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι», απείλησε φωνάζοντας  σε έξαλλη κατάσταση, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...