315
Ο πρόεδρος της Βουλής προβλέπει κάλπες πολύ νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2019 | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Βούτσης βλέπει τώρα τριπλές εκλογές τον Μάιο

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 14:45
Ο πρόεδρος της Βουλής προβλέπει κάλπες πολύ νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2019
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Βούτσης βλέπει τώρα τριπλές εκλογές τον Μάιο

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 14:45

Μετά τις πρωτοβουλίες του Πάνου Καμμένου και το ρήγμα που αυτές προκάλεσαν στη συνεργασία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ –που, βέβαια, κατά τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται κανονικά (!)– ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έθεσε για πρώτη φορά ανοικτά θέμα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, τον ερχόμενο Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Είναι ανοιχτό να γίνουν εκλογές τον Μάιο, είτε έτσι είτε αλλιώς εξάλλου τότε θα γίνουν τριπλές εκλογές. Εφόσον, όμως, η επιλογή είναι η συνταγματική, δεν έχω κανέναν λόγο προτιμησιακό», ανάφερε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6 ο  κ. Βούτσης που ήταν από τους πρώτους που εξέφρασε την αποδοκιμασία του για τον τρόπο που κινήθηκε ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια των επαφών του στις ΗΠΑ.

Για το νέο επεισόδιο με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, ο Πρόεδρος της Βουλής αρκέστηκε να πει πως «είναι καλό ότι έχουμε μπει σε μια φάση διευκρινίσεων από όλες τις πλευρές».

«Ο Πρωθυπουργός ήταν και είναι πολύ σαφής ότι η συνεργασία με του ΑΝΕΛ συνεχίζεται», δήλωσε, αλλά όπως έσπευσε να συμπληρώσει, όλα θα κριθούν στην πορεία. «Όταν φτάσουμε στην ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών τότε θα ξανασυζητήσουμε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον «Θέμα 104,6», ο κ. Βούτσης σχολίασε επικριτικά και τις πολυσυζητημένες πλέον δηλώσεις του Παύλου Πολάκη («θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή») στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε ένας ο οποίος μιλάει στον δημόσιο χώρο, και μάλιστα από θέση ευθύνης, λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά»ανέφερε ο κ. Βούτσης για να συνεχίσει:

«Εμείς δεν πρόκειται κανέναν να πάμε στη φυλακή, αλλά εμείς ανοίγουμε τις υποθέσεις, τις κρατάμε ανοιχτές, δεν πηγαίνουν οι φάκελοι να χρονίζουν και να αραχνιάζουν» είπε, ενώ εκφράστηκε και με καλά λόγια για το δικαιικό σύστημα υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται αλλαγές.

«Εμάς μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν οι υποθέσεις που έχουν αναπεμφθεί από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε πηγαίνοντας προς τις εκλογές να μην υπάρχουν θολά τοπία, αμετροέπειες και κρίσεις επί προσώπων που να θεωρηθούν δέσμιοι», προσέθεσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...