307
Με αφορμή τα έργα στα Εξάρχεια, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έφτασε στο σημείο να ζητήσει μεταξύ άλλων «παραίτηση της κυβέρνησης της καταστολής και της αρπαχτής» | SOOC/Menelaos Myrillas

Ο Βερναρδάκης είδε «καταστροφή» των Εξαρχείων από το Μετρό – Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2022, 12:07
Με αφορμή τα έργα στα Εξάρχεια, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έφτασε στο σημείο να ζητήσει μεταξύ άλλων «παραίτηση της κυβέρνησης της καταστολής και της αρπαχτής»
|SOOC/Menelaos Myrillas

Ο Βερναρδάκης είδε «καταστροφή» των Εξαρχείων από το Μετρό – Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2022, 12:07

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της κατασκευής σταθμού του Μετρό στα Εξάρχεια επιμένει να αναδεικνύει η Νέα Δημοκρατία η οποία μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή της –«Ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα: Είναι υπέρ ή κατά του να δημιουργηθεί σταθμός Μετρό στα Εξάρχεια;»– επανήλθε στο θέμα, καυτηριάζοντας μια δήλωση του βουλευτή Α’ Αθηνών Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Ο τελευταίος, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Επικρατείας επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι «με πρόσχημα την κατασκευή Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και την “ανάπλαση” του Στρέφη καταστρέφεται μια ακόμα γειτονιά, η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου».

Μάλιστα με αφορμή τα έργα στα Εξάρχεια, ο κ. Βερναρδάκης έφτασε στο σημείο να ζητήσει μεταξύ άλλων «παραίτηση της κυβέρνησης της καταστολής και της αρπαχτής»!

Η παρέμβαση αυτή του κ. Βερναρδάκη κατά του έργου του σταθμού Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και εν μέσω συνεχούς έντασης στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, έδωσε μια ευκαιρία στη ΝΔ να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς εμφάνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει πολιτικά τις διαμαρτυρίες και τα επεισόδια –έως τώρα μόνο το ΜέΡΑ25 είχε πει κάτι και αυτό ένα σουρεαλιστικό για τα φαντάσματα του Νικόλα Ασιμου και του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε δηκτικά:

«Τελικά ύστερα από ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και μάλιστα σαφή, για την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια. Διά του πρώην υπουργού και βουλευτή Α’ Αθήνας Χρ. Βερναρδάκη μας πληροφορεί ότι “με πρόσχημα την κατασκευή του Μετρό καταστρέφεται μια ιστορική γειτονιά!”. Για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν το Μετρό που θα διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων, όπως έχει γίνει παντού όπου υπάρχουν σταθμοί, είναι πρόσχημα για την καταστροφή της γειτονιάς. Κι όμως! Με τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξακολουθούν να σηκώνουν τη σημαία της προόδου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News