714
Ο «Κινγκ» βάζει τα δύο μπροστινά του πόδια μέσα στο κύπελλο που μόλις κέρδισε, σε ένδειξη κυριαρχίας | REUTERS/Eduardo Munoz

Ο βασιλιάς των σκύλων και οι άξιοι αντίπαλοί του [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 15:01
Ο «Κινγκ» βάζει τα δύο μπροστινά του πόδια μέσα στο κύπελλο που μόλις κέρδισε, σε ένδειξη κυριαρχίας
|REUTERS/Eduardo Munoz

Ο βασιλιάς των σκύλων και οι άξιοι αντίπαλοί του [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 15:01

Ενα καλοστεκούμενο και καμαρωτό φοξ τεριέ που ακούει στο όνομα «Κινγκ» (Βασιλιάς) κέρδισε τον πρώτο τίτλο στον δημοφιλή διαγωνισμό Westminster Kennel Club Dog Show στη Νέα Υόρκη.

Κριτής εξετάζει την οδοντοστοιχία ενός σκύλου. Το χέρι του αφεντικού του τον αγγίζει απαλά, προκειμένου να μην νιώσει φόβο ή απειλή (REUTERS/Eduardo Munoz)

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, είναι η 15η φορά που ένα σκυλί της συγκεκριμένης ράτσας κερδίζει το πρώτο βραβείο σε έναν διαγωνισμό, που μετρά αισίως 143 χρόνια παρουσίας. Τα φοξ τεριέ κρατούν τα σκήπτρα της ράτσας με τις περισσότερες νίκες.

Ο «Κινγκ» πίνει νερό μέσα από την κούπα που μόλις έχει κερδίσει

Ωστόσο, το κοινό δεν φάνηκε να επικροτεί τη συγκεκριμένη νίκη, αμφισβητώντας την κυριαρχία του «Βασιλιά», καθώς υπήρχαν και άλλοι σκύλοι που ξεχώρισαν.

Χάρη και συγχρονισμός κινήσεων (REUTERS/Eduardo Munoz)
Ισιώνοντας το τρίχωμα με προϊόντα και εργαλεία κομμωτηρίου… (REUTERS/Shannon Stapleton)

Σκύλοι όλων των ειδών και μεγεθών, κοντότριχοι και μακρύτριχοι, μικρόσωμοι και μεγαλόσωμοι, σοβαροί και αστείοι, διαγωνίστηκαν μαζί με τα αφεντικά-εκπαιδευτές τους. Κάποιοι ξεχώρισαν για τις αστείες κομμώσεις τους, κάποιοι για τα αστεία ρουχαλάκια τους.

Μια τρυφερή αγκαλιά πριν από τον διαγωνισμό (REUTERS/Eduardo Munoz)

Κάποιοι άλλοι, εντυπωσίασαν με την ομοιότητα που είχαν με τα αφεντικά τους, καθώς η φράση «δείξε μου τον σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι», ήταν ένα από τα πιο βασικά σλόγκαν του συγκεκριμένου σόου.

Εκπαιδευτής αφήνει τον σκύλο του να ξεκουραστεί, προτού δώσει τη δική του παράσταση μπροστά σε τόσο κόσμο (REUTERS/Eduardo Munoz)

Στον διαγωνισμό κρίνονται αυστηρά σκυλίσιες αρετές όπως η πειθαρχία, το σωστό περπάτημα και τρέξιμο, η υπακοή, καθώς και κάποια κόλπα που μπορούν να ενθουσιάσουν την κριτική επιτροπή.

Κάποιοι ίσως να το παράκαναν με τα εκκεντρικά σκυλοκοστούμια… (REUTERS/Mike Segar)

Ποια είναι όμως τα δώρα που κέρδισε ο «Κινγκ» και συνοδεύουν τον πολυπόθητο τίτλο του; Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται επαγγελματική φωτογράφιση σε αξιοθέατα της Νέας Υόρκης, ένα λουκούλειο γεύμα με ζουμερές μπριζόλες, αλλά και ρόλος guest star στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «Pretty Woman».

Το λαμπερό και πλούσιο τρίχωμα πάντα κλέβει την παράσταση (REUTERS/Shannon Stapleton)

Υστερα από όλα αυτά, ο επτάχρονος «Κινγκ» μπορεί να επιστρέψει πλήρης και ικανοποιημένος στη γενέτειρά του, τη Βραζιλία και να επαναπαυτεί στις δάφνες του, τρέχοντας χαρούμενος πάνω στο γρασίδι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο ίδιος, προτίμησε να μην κάνει δηλώσεις σχετικά με τη νίκη του.

Περιποίηση πριν από τη μεγάλη στιγμή (REUTERS/Shannon Stapleton)

Τι είναι αυτό άραγε που παρακινεί τόσους ιδιοκτήτες σκύλων να λάβουν μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό; Εκτός από την προβολή και τα διάφορα δώρα, οι φανατικοί του θεσμού υποστηρίζουν πως έχει να κάνει με το ειδικό δέσιμο που απαιτείται να έχει άνθρωπος και σκύλος, προκειμένου όλα να πάνε καλά  τη διάρκεια του σόου.

Ο Ντόναλντ με το αστείο κούρεμα και τη χαρούμενη φάτσα (REUTERS/Shannon Stapleton)

Και όπως εμφανίστηκαν πολλά διαφορετικά σκυλιά, έτσι εμφανίστηκαν και πολλά διαφορετικά αφεντικά. Κάποιοι είχαν συμπεριφορά αυστηρού γονέα, που απαιτούν στοχοπροσήλωση από το «παιδί» τους, προκειμένου να πετύχει και να ξεχωρίσει.

Η ζωντανή απόδειξη ότι τα σκυλιά μοιάζουν με τα αφεντικά τους (REUTERS/Mike Segar)

Κάποιοι άλλοι, ήταν ιδιαιτέρως στοργικοί, επιτρέποντας στον τετράποδο φίλο τους να πάρει έναν ευεργετικό υπνάκο πριν από την αγχωτική περφόρμανς.

Μεγάλοι μπελάδες… (REUTERS/Andrew Kelly)

Και υπήρχαν και εκείνοι που το παράκαναν με τα στολίδια και τα κοστούμια, κάνοντας το ζωάκι τους να θυμίζει λούτρινο παιχνίδι και όχι πλάσμα με σάρκα και οστά. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν βαριέσαι ποτέ με όσα έχεις να δεις και να παρατηρήσεις γύρω σου.

Ενα κόκερ σπάνιελ με κοτσιδάκια περιμένει την ώρα της κρίσης (REUTERS/Mike Segar)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...