280
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: ζητάει εξηγήσεις | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Ο Βαρθολομαίος κάλεσε την ελληνίδα πρόξενο για ενημέρωση αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 19:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2018 20:50
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: ζητάει εξηγήσεις
|ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ IntimeNews

Ο Βαρθολομαίος κάλεσε την ελληνίδα πρόξενο για ενημέρωση αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 19:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2018 20:50

Μέχρι το Φανάρι φτάνει η δυσαρέσκεια -που, ούτως ή άλλως, έχουν εκφράσει και αρκετοί από τους Μητροπολίτες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου- για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία περί (τα οικονομικά, κυρίως) των μεταξύ τους σχέσεων.

Ετσι, μετά τη δήλωση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, έρχεται η έντονη αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη που προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου για τις (οικονομικές) σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Μάλιστα ο κ. Βαρθολομαίος κάλεσε τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις αλλά και ενημέρωση για τη συμφωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα περιμένει να δει τι περιλαμβάνει η επίμαχη συμφωνία, προκειμένου να αποφασίσει αν θα αντιδράσει επίσημα ή όχι.

Ως προς αυτό το τελευταίο, ας σημειωθεί ότι η Σύνοδος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως θα συνέλθει στις 27 του μηνός. Είναι πολύ πιθανόν, λένε οι πληροφορίες από το Φανάρι, ότι το θέμα της συμφωνίας Ιερωνύμου – Τσίπρα θα συζητηθεί εκεί, υπό την προϋπόθεση ότι η Σύνοδος θα έχει ενημερωθεί εγκαίρως και επισήμως όσον αφορά τις προθέσεις των δύο συμβαλλομένων μερών.

Στο Φανάρι ο Γαβρόγλου

«Εσπευσμένα» φαίνεται ότι μεταβαίνει αύριο, Σάββατο, στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το πρωί, στη σκιά της δυσφορίας Βαρθολομαίου για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για την «πρόθεση» συμφωνίας που ανακοίνωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η συνάντηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μόλις μετά την κλήση της προξένου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Η συνάντηση Βαρθολομαίου – Γαβρόγλου ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και εμφανίζεται ως «προγραμματισμένη από καιρό» αλλά πιθανότατα επισπεύσθηκε λόγω των εξελίξεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...