194
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης | Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανθιμος: «Λυπάμαι που εκτίθεται ο Aρχιεπίσκοπος για τη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό»

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 15:32
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης
|Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανθιμος: «Λυπάμαι που εκτίθεται ο Aρχιεπίσκοπος για τη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό»

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2018, 15:32

Η συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας αφήνει εκτεθειμένο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τονίζει σε δηλώσεις  του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, που προσθέτει ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τη συμφωνία.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Τα εν Δήμω» της TV100, στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι το ζήτημα της συμφωνίας «κόστισε πάρα πολύ στον μακαριότατο».

«Εγώ λυπούμαι γι’ αυτό γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. Πρωθυπουργό», είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες-άνδρες,  γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας».

Ο κ. Ανθιμος ερωτήθηκε ακόμη αν πιστεύει ότι ο αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών. Απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ναι. Οχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...