587
O σημαντικός ηθοποιός θα πρέπει να ξυριστεί αφήνοντας μόνο το μουστάκι... | facebook.com/John-Gavin-Malkovich

Ο Τζον Μάλκοβιτς θα είναι ο επόμενος «Ηρακλής Πουαρό» στη νέα σειρά του BBC

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 10:25
O σημαντικός ηθοποιός θα πρέπει να ξυριστεί αφήνοντας μόνο το μουστάκι...
|facebook.com/John-Gavin-Malkovich

Ο Τζον Μάλκοβιτς θα είναι ο επόμενος «Ηρακλής Πουαρό» στη νέα σειρά του BBC

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 10:25

Ο Τζον Μάλκοβιτς, γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου 1953, είναι αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες, ενώ έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Οσκαρ, για τους ρόλους του στις ταινίες «Μια θέση στην καρδιά» («Places in the Heart») και «Η δεύτερη ευκαιρία» («In the Line of Fire»). Αλλες γνωστές ταινίες του είναι οι «Επικίνδυνες σχέσεις» («Dangerous Liaisons»), «Η ανταλλαγή» («Changeling») και, εννοείται, «Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» («Being John Malkovich»).

Τώρα, ο σπουδαίος ηθοποιός φαίνεται να ζήλεψε τη δόξα (και το μουστάκι) του Κένεθ Μπράνα.

Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία της πρόσφατης κινηματογραφικής διασκευής τού Μπράνα στο «Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές» (με τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή να έχει ήδη βάλει πλώρη για το «Εγκλημα στον Νείλο») έχει αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για πάσης φύσεως μεταφορές από τα βιβλία της βρετανίδας «βασίλισσας» του αστυνομικού μυθιστορήματος. Την ίδια στιγμή, ό,τι έχει μεταδοθεί στη βρετανική τηλεόραση και αφορά έργο της Αγκάθα Κρίστι, σπάει τους δείκτες θεαματικότητας.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, για τις ανάγκες της επόμενης από αυτές, ο Τζον Μάλκοβιτς θα φορέσει το μουστάκι του Ηρακλή Πουαρό, προκειμένου να υποδυθεί τον διάσημο βέλγο ντετέκτιβ στην τηλεοπτική διασκευή τού «The ABC Murders» της Αγκάθα Κρίστι – το οποίo έχει μεταφερθεί στο παρελθόν στο σινεμά ως «The Alphabet Murders», τo 1965. Την παραγωγή για την τηλεοπτική σειρά έχουν το BBC και το Amazon και θα προβληθεί με τη μορφή μίνι σειράς τριών επεισοδίων.

Το μυθιστόρημα της Κρίστι που δημοσιεύτηκε το 1936 εκτυλίσσεται στη διχασμένη Βρετανία των ’30s και περιγράφει τις προσπάθειες του Πουαρό να εντοπίσει τα ίχνη και την ταυτότητα ενός serial killer γνωστού με το παρατσούκλι «ABC», ο οποίος διαλέγει με αλφαβητική σειρά τα μέρη των εγκλημάτων του αφήνοντας πίσω του ως μοναδικό στοιχείο ένα αντίτυπο του «The ABC Railway Guide».

Πριν από αυτή την είδηση, αρκετοί ήταν εκείνοι που ήθελαν τον Μάλκοβιτς να υποδύεται τον Πουαρό, αφού ο ηθοποιός έχει δείξει ήδη ότι είναι εξαιρετικός στο να ερμηνεύει κάποιον ρόλο με το μυαλό και όχι μόνο με το σώμα και τις κινήσεις του. Ηδη τον φανταζόμαστε με τα ρούχα -και, εννοείται, τις ατάκες- του διάσημου (λογοτεχνικού) ντετέκτιβ.

maxresdefaultΤα γυρίσματα της σειράς αναμένονται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο της χρονιάς που διανύουμε, με συμπρωταγωνιστή τον Ρούπερτ Γκριν του «Χάρι Πότερ». Η Σάρα Φελπς (υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για το εξαιρετικό «The Witness for the Prosecution») υπογράφει το σενάριο, ενώ ο Αλεξ Αμπάσι έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Ο Ηρακλής Πουαρώ (Γαλλικά: Hercule Poirot) έχει τον ρόλο του ντετέκτιβ σε 33 μυθιστορήματα και σε περισσότερα από 50 διηγήματα που δημοσιεύτηκαν στο χρονικό διάστημα 1920-1975. Εχει ενσαρκωθεί από πολλούς ηθοποιούς τόσο στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, όσο και στο ραδιόφωνο. Οι σημαντικότεροι εξ αυτών είναι οι Ντέιβιντ Σουσέι, Τζον Μόφατ, Αλμπερτ Φίνεϊ, Πίτερ Ουστίνοφ, Ιαν Χολμ, Τόνι Ράνταλ, Αλφρεντ Μολίνα, Ορσον Γουέλς, Κένεθ Μπράνα. Η πρώτη εμφάνιση του Πουαρό ήταν στο αστυνομικό μυθιστόρημα «Η μυστηριώδης υπόθεση Στάιλς», το οποίο δημοσιεύθηκε το 1920, ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί από το 1916. Μέσα στην πρώτη δεκαετία των ιστοριών του Πουαρό, η Αγκάθα Κρίστι άρχισε να αντιπαθεί τον ήρωά της και -για πολλά έτη, στην πορεία- τον θεωρούσε αφόρητο, εγωκεντρικό και ενοχλητικό. Ωστόσο, λόγω της αγάπης που είχε το κοινό στο πρόσωπο του Πουαρό, αποφάσισε να μην τον σκοτώσει τόσο σύντομα όσο η ίδια επιθυμούσε και έτσι ο Πουαρό έκανε την τελευταία του εμφάνιση το 1975 στο μυθιστόρημα «Αυλαία», το οποίο είχε ήδη γραφτεί μέσα στη δεκαετία του ‘40. Μάλιστα, οι New York Times έκριναν ιδιαίτερα σημαντικό το τέλος τού Πουαρό, γράφοντας νεκρολογία στην πρώτη σελίδα τoυς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...