494
Μια από τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Αριστοτέλους | .

Ο Τσίπρας στη «Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης»

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 12 Δεκεμβρίου 2018, 19:54
Μια από τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Αριστοτέλους
|.

Ο Τσίπρας στη «Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης»

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 12 Δεκεμβρίου 2018, 19:54

Με το αριστερό του προφίλ σε πρώτο πλάνο, ο Αλέξης Τσίπρας ατενίζει το Σύμπαν από το πανό που καλεί σε ομιλία στο Παλαί Ντε Σπορ την ερχόμενη Παρασκευή. Το πανό βρίσκεται στη γωνία της Τσιμισκή με την Αριστοτέλους.

Μπορεί τα πανό γενικώς να απαγορεύονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης και οι ιθύνοντες να τα κατεβάζουν αμέσως, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα κινείται σε ένα πλαίσιο ανυπακοής.

Κάτω από το αριστερό προφίλ του πρωθυπουργού βρίσκεται καμουφλαρισμένο το δίπολο που θα σημαδέψει την πορεία προς τις εκλογές. ΝΑΙ στο φως που εκπροσωπώ εγώ ο Τσίπρας, ΟΧΙ στο σκοτάδι που εκπροσωπεί ο άλλος.

Για τη συγκέντρωση της Παρασκευής, το φως του Τσίπρα εκπροσωπεί η «Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης». Το σκοτάδι του άλλου εκπροσωπείται από «το μίσος και τον Εθνικισμό».

Γιατί κάνει τη συγκέντρωση στο Παλαί Ντε Σπορ την Παρασκευή ο πρωθυπουργός;

«Η Θεσσαλονίκη λέει “ναι” στη δημοκρατία και όχι στον εθνικισμό και στον διχασμό, είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη συγκέντρωση και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα» είχε πει ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοινώνοντάς τη πριν από μια εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκεται με τη συγκέντρωση είναι επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που εκπροσωπούν «τον εθνικισμό και τον διχασμό». Ετσι, ο Σκουρλέτης είχε ζητήσει από τον Μητσοτάκη «να απαντήσει αν συμφωνεί με το σύνθημα “η Δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία”».

Ετσι, την Παρασκευή θα γίνει η πρεμιέρα της εκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθηθεί. Το φως του Τσίπρα απέναντι στο σκοτάδι του Μητσοτάκη. Αυτήν την εβδομάδα, το σκοτάδι του Μητσοτάκη θα ταυτιστεί με «τους Μακεδονομάχους». Ετσι, ένα κάλεσμα για «αντισυγκέντρωση» την ίδια ημέρα και ώρα, γίνεται προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοθεί στον Μητσοτάκη.

Διαβάζουμε στην «ΑΥΓΗ» ρεπορτάζ για την «αντισυγκέντρωση», διανθισμένο με φωτογραφία με «μακεδονομάχο» καβάλα σε άλογο: «Η ανακοίνωση της πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ στις 14/12 με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύεται από την αντίδραση των γνωστών εθνικιστικών κύκλων της πόλης, οι οποίοι θεωρούν ότι η πόλη ανήκει στους ίδιους και καλούν σε αντισυγκέντρωση» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις θα πέσει στο κενό και ο ακροδεξιός συρφετός που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας. Περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς της περιοχής, να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις αντισυγκεντρώσεις και να πάρουν αποστάσεις από το εθνικιστικό μίσος και την πατριδοκαπηλία» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Από οργανωτικής πλευράς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην κινητοποίηση. Προσπαθώντας να προσελκύσουν κόσμο από όλη την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, δηλώνουν ότι «είναι ο αγώνας υπέρ πάντων».

Ο Τσίπρας θα καλέσει «τους δημοκράτες» να ενωθούν απέναντι «στον Μητσοτάκη και στην ακροδεξιά». Θα του χρεώσει «μακεδονομάχους» και άλογα, λάβαρα και σταυρούς, ράσα και κεριά. Προσεχώς, θα του χρεώσει ό,τι βρίσκεται διαθέσιμο. Παναμάς και offshore, διαπλοκή και  διαφθορά, τις μπόρες και πλημμύρες, τις 7 πληγές του Φαραώ και τα 10 κακά της μοίρας μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...