397
O Eυκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση της επιτροπής αναζητά στο κινητό του και άλλες αισώπειες ρήσεις για να εμπλουτίσει την επιχειρηματολογία του | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσακαλώτος, η φυματική σαρανταποδαρούσα και ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2017, 13:52
O Eυκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση της επιτροπής αναζητά στο κινητό του και άλλες αισώπειες ρήσεις για να εμπλουτίσει την επιχειρηματολογία του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσακαλώτος, η φυματική σαρανταποδαρούσα και ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2017, 13:52

Τρικυμία εν κρανίω; Στρίβειν δια της περιβόητης «ασάφειας» (για να θυμηθούμε και λίγο Βαρουφάκη); Ατυχής παρομοίωση; Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει! Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για μία ακόμη φορά άφησε αρκετά στόματα ανοιχτά, εντός και εκτός Βουλής, με το επιχείρημα που πρόταξε για να απαντήσει στην κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

Θέλοντας να αποστομώσει τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός έφθασε στο σημείο να «επιστρατεύσει» για την απάντησή του μία «φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από 40 πόδια της», την οποία μάλιστα εμφάνισε να βαστάει «βαριές σακούλες από τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL»!

«Κύριε Δένδια, για μια ακόμα φορά ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως υπουργός Οικονομικών η καταστροφολογία δεν μου αρέσει, αλλά ως αριστερός που θέλω να πηγαίνω καλά, σας ευχαριστώ για την καταστροφολογία. Έχετε βάλει τόσο χαμηλά τον πήχη που μια φυματική σαρανταποδαρούσα με πρόβλημα μηνίσκου στα 25 από 40 πόδια της και κρατώντας βαριές σακούλες από τα ψώνια της εβδομάδας από τα LIDL θα είχε περάσει από πάνω», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, χωρίς πάντως να καταφέρει να γίνει και τόσο κατανοητός για την ισχύ ή την πειστικότητα του επιχειρήματος του.

«Μας λέτε ότι δεν είναι λύση να υπερφορολογούμε και μετά να το μοιράζουμε. Αυτό είναι σωστό. Δεν είναι λύση. Δεν θα την διάλεγα. Όμως, ξέρετε ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον το ΔΝΤ πάντα υποτιμά την απόδοση των μέτρων που έχουμε και δεύτερον δεν μετρά καθόλου τα μη παραμετρικά μέτρα. Ό,τι κάνουμε από την φοροδιαφυγή δεν μετριέται. Άρα έχουμε υπεραπόδοση γι αυτό το λόγο. Δεν το θέλουμε αλλά ζοριστήκαμε και αναγκαστήκαμε», εξήγησε ο υπουργός, λέγοντας ότι συμφωνεί με τις σχετικές δηλώσεις Χουλιαράκη στην ίδια επιτροπή την Τετάρτη (περί συνειδητής φορολόγησης της μεσαίας τάξης).

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η υπεραπόδοση στα έσοδα δεν οφείλεται στην φορολογία, αλλά στο ότι 250.000 περισσότεροι απασχολούμενοι, που εισήλθαν στην αγορά εργασίας, αποδίδουν εισφορές (που υπολογίζονται στα 472 εκ. από 448 εκ.) αλλά και στο ότι εφαρμόζεται το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Δένδιας, προς τον οποίο απευθύνθηκε η παρ’ ολίγον «αισώπεια» απάντηση του υπουργού, μολονότι γνωστός (και συνήθως εύστοχος) ευφυολόγος, φέρεται να μην μπήκε καν στον κόπο να επανέλθει μπροστά στο απίστευτης έμπνευσης παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο κ. Τσακαλώτος. Ισως για να μην συνεχίσει τη διαφήμιση (ή δυσφήμιση;) του υπουργού στα LIDL.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...