249
Η φρεγάτα «Κανάρης» σημαιοστολισμένη σε παλαιότερη εκδήλωση στα Δωδεκάνησα. Τώρα βρέθηκε κολλημένη στην Αταλάντη | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ερωτήματα για την προσάραξη της φρεγάτας «Κανάρης» στον Σαρωνικό [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2017, 10:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/11/2017, 16:30
Η φρεγάτα «Κανάρης» σημαιοστολισμένη σε παλαιότερη εκδήλωση στα Δωδεκάνησα. Τώρα βρέθηκε κολλημένη στην Αταλάντη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ερωτήματα για την προσάραξη της φρεγάτας «Κανάρης» στον Σαρωνικό [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2017, 10:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/11/2017, 16:30

Πώς «κολλάς» μια ολόκληρη φρεγάτα στον Σαρωνικό; Τι μαρτυρά κάτι τέτοιο για το περιλάλητο «αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων»; Αυτά είναι δυο από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας αφού πρώτα καταστεί δυνατή η αποκόλληση της φρεγάτας «Κανάρης» του Πολεμικού Ναυτικού που προσάραξε στις 06:15 το πρωί σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού.

Η φρεγάτα αποκολλήθηκε τελικά αργά μεσημέρι της Πέμπτης, οκτώ ολόκληρες ώρες μετά την προσάραξή του. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), η επιχείρησε έγινε «με τη συνδρομή ρυμουλκών του Πολεμικού Ναυτικού και ιδιωτικού φορέα» και ακολούθως το πλοίο κατευθύνθηκε «με ιδία μέσα προς το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου μετά τον κατάπλου θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων ελέγχων».

Σύμφωνα με άλλες πηγές ωστόσο, η αποκόλλησή του δεν κατέστη δυνατή παρά μόνον όταν στο σημείο έσπευσε το ιδωτικό ρυμουλκό, καθώς μέχρι τότε οι προσπάθειες των ρυμουλκών του ΠΝ είχαν αποβεί άκαρπες.

Οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν αμέσως μετά την προσάραξη, από ναυπηγό και δύτες που βρίσκονταν στο πλοίο. Η φρεγάτα είχε προσαράξει στο μπροστινό της σημείο, εκεί όπου βρίσκεται το σόναρ το οποίο προεξείχε.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΓΕΝ δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές και δεν παρατηρήθηκε κλίση του πλοίου, εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις νησίδες Αταλάντη και Ψυττάλεια αποτελεί σταθερό σημείο διέλευσης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στην πορεία τους προς τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη για το εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή βλάβη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...