400
Η υπογραφή της συνθήκης ενταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή | Twitter/@NikosDendias

Ο Πρωθυπουργός για τα 41 χρόνια από την ένταξη στην ΕΟΚ: Πολύτιμη για την Ελλάδα η ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 14:25
Η υπογραφή της συνθήκης ενταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
|Twitter/@NikosDendias

Ο Πρωθυπουργός για τα 41 χρόνια από την ένταξη στην ΕΟΚ: Πολύτιμη για την Ελλάδα η ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 14:25

Στην επέτειο των 41 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο για την πρόταση του Ταμείου Ανάκαμψης απο την Κομισιόν.

Τότε, είπε ο Πρωθυπουργός, πριν από 41 χρόνια, η χώρα μας ξεκινούσε τη μεγάλη της ευρωπαϊκή πορεία μαζί με μόλις εννέα εταίρους.

«Σήμερα οι εταίροι έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και όλη η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι, αλλά δείχνει ότι ξέρει να προχώρα μπροστά με μεγάλα άλματα οπότε αυτό είναι απαραίτητο και τώρα», τόνισε, «41 χρόνια μετά, ανακοινώνεται μία μεγάλη, εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρώπης, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το ενιαίο Ταμείο Ανάκαμψης – έναν μηχανισμό που θα ενισχύσει όλα τα κράτη-μέλη, να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία».

«Καλό είναι να θυμόμαστε και στην χώρα μας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, ειδικά για την Ελλάδα, υπήρξε πάντα πολύτιμη. Κάτι που η δική μας χώρα λίγο έλειψε να το διαπιστώσει τραυματικά το 2015», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στην επικίνδυνο περιπέτεια που πήγε να βάλει τη χώρα η λεγόμενη περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της για την επέτειο της ένταξης της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε τα ακόλουθα:

41 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Εθνάρχης και Ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την υπογραφή, ώστε η Ελλάδα να ενταχθεί ως δέκατο μέλος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Η προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΟΚ αποτέλεσε το μεγαλύτερο όραμά του και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επωφελής για την πατρίδα μας. Η ένταξη στην ΕΟΚ ισχυροποίησε τη χώρα μας έναντι εξωτερικών κινδύνων, συνετέλεσε στη σταθεροποίηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας και βοήθησε στην οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα το μήνυμα της αλληλεγγύης και της κοινής αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Ευρώπη βρίσκεται προ γενναίων αποφάσεων που θα παίξουν ρόλο στο κοινό μας μέλλον, με την Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια στη διαμόρφωση των συγκεκριμένων θέσεων.

Τιμάμε σήμερα την ιστορική επέτειο και με αυτοπεποίθηση για τα κεκτημένα μας, ενισχύουμε τη θέση της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων».

Ειδική αναφορά στην ευρωπαϊκή επέτειο της χώρας έκανε με ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει το μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας και κοινής πολιτικής κρατών στην ανθρωπότητα, με την ανάγκη προάσπισης των αρχών και των αξιών της να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, επεσήμανε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...