175
H παρουσία της φρεγάτας του ελληνικού Ναυτικού στα ανοικτά της Λιβύης δεν πέρασε ασχολίαστη από τον στρατάρχη Χαφτάρ | Twitter/LNA

Ο Χαφτάρ ύψωσε την ελληνική σημαία για τη φρεγάτα «Σπέτσαι» στα ανοικτά της Λιβύης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 13:10
H παρουσία της φρεγάτας του ελληνικού Ναυτικού στα ανοικτά της Λιβύης δεν πέρασε ασχολίαστη από τον στρατάρχη Χαφτάρ
|Twitter/LNA

Ο Χαφτάρ ύψωσε την ελληνική σημαία για τη φρεγάτα «Σπέτσαι» στα ανοικτά της Λιβύης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 13:10

Με την ελληνική σημαία να κυματίζει στον λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο Twitter, o στρατηγός Χαλίφα Xαφτάρ χαιρέτισε τη συμμετοχή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας (περισσότερα εδώ) στην ευρωπαϊκή αεροναυτική επιχείρηση «Irini» στα ανοικτά της Λιβύης, με την αποστολή της φρεγάτας «Σπέτσαι» του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Ελλάδα συμμετείχε εξαρχής στην επιχείρηση της ΕΕ για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη με τη φρεγάτα «Υδρα», η οποία μόλις την Τετάρτη αντικαταστάθηκε λόγω βλάβης, από τη φρεγάτα «Σπέτσαι».

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό να υπάρχει ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη στα ανοικτά της Λιβύης και ακόμα πιο σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα «έχει κάθε εξάμηνο τη διοίκηση αυτού του στόλου».

«Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για τη χώρα. Υπάρχουν και αεροπορικές δυνάμεις που καλύπτουν αυτές τις ναυτικές δυνάμεις. Για τη χώρα είναι μεγάλη στόχευση», τόνισε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως αυτό που επιδιώκει η Ελλάδα, και σ’ ένα βαθμό το έχει πετύχει, είναι να είναι παρούσα στη Λιβύη, να συνομιλεί με αυτούς που  έχουν ρόλο στη βορειοαφρικανική χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...