568
Bλοσυρός και καταγγελτικός για τους «φιλοδυτικούς» Ρώσους που δεν υπακούν στη γραμμή του Κρεμλίνου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην τηλεοπτική ομιλία του την Τετάρτη 16/3 | Τwitter

Ο Πούτιν παραληρεί και βλέπει τώρα γύρω του «προδότες» και «μπάσταρδους»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 11:33
Bλοσυρός και καταγγελτικός για τους «φιλοδυτικούς» Ρώσους που δεν υπακούν στη γραμμή του Κρεμλίνου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην τηλεοπτική ομιλία του την Τετάρτη 16/3
|Τwitter

Ο Πούτιν παραληρεί και βλέπει τώρα γύρω του «προδότες» και «μπάσταρδους»

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 11:33

Βρετανικές στρατιωτικές πηγές και άλλοι αναλυτές μιλούν καθαρά πλέον για τέλμα στη ρωσική επιχείρηση για την κατάληψη του Κιέβου και την εξόντωση κάθε ίχνους ουκρανικής αντίστασης και η εικόνα αυτή προκαλεί τον έκδηλο πια εκνευρισμό του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που βλέπει το περίφημο σχέδιό του περί blitzkrieg στην Ουκρανία να καταρρέει.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένει σε μεγάλο βαθμό στάσιμη σε όλα τα μέτωπα, με τις ρωσικές δυνάμεις να υφίστανται βαριές απώλειες και να επιτυγχάνουν μηδαμινή πρόοδο από ξηράς, θαλάσσης και αέρος τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας.

«Η ουκρανική αντίσταση παραμένει σταθερή και καλά συντονισμένη. Η μεγάλη πλειονότητα του ουκρανικού εδάφους, περιλαμβανομένων όλων των μεγάλων πόλεων, παραμένει σε ουκρανικά χέρια», τονίζεται στη σχετική ενημέρωση.

Φιμώνοντας στο εσωτερικό, τη μία μετά την άλλη, όποια φωνή τολμά να επικρίνει τη ρωσική εισβολή και εμμένοντας στο καταγέλαστο επιχείρημα περί «απελευθέρωσης» ή «αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας που επαναλαμβάνει μονότονα ύστερα από κάθε βομβαρδισμό αμάχων, ο Πούτιν άρχισε τώρα να βλέπει γύρω του «εθνικούς προδότες» και «μπάσταρδους», οι οποίοι όπως κατήγγειλε, πουλούν εκδούλευση στη Δύση και «έχουν στόχο την καταστροφή της Ρωσίας».

Σε τηλεοπτική ομιλία του την Τετάρτη, ο ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «πέμπτη φάλαγγα» και φιλοδυτικούς Ρώσους, που «δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς φουά γκρά, στρείδια και ελευθερία φύλου», για να υπογραμμίσει την ανάγκη αυτοκάθαρσης της ρωσικής κοινωνίας!

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση προσπαθεί να διχάσει τη Ρωσία και να προκαλέσει εμφύλια αντιπαράθεση με τη βοήθεια της «πέμπτης φάλαγγάς» της.

Στόχος τους, τόνισε, είναι η καταστροφή της Ρωσίας, αλλά η χώρα –διαβεβαίωσε– θα αποκρούσει αυτές τις προσπάθειες.

«Η Δύση θα προσπαθήσει να στηριχθεί στη λεγόμενη πέμπτη φάλαγγα, σε εθνικούς προδότες, σε αυτούς που κερδίζουν χρήματα εδώ μαζί μας, αλλά ζουν εκεί. Και όταν λέω “ζουν εκεί”, εννοώ ούτε καν με τη γεωγραφική έννοια της λέξης, αλλά σύμφωνα με τις σκέψεις τους, τη δουλική τους συνείδηση», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν κρίνω καθόλου αυτούς που έχουν μια βίλα στο Μαϊάμι ή στη Γαλλική Ριβιέρα, που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς φουά γκρα, στρείδια ή τις λεγόμενες ελευθερίες των φύλων. Κατά τη γνώμη τους όλα αυτά αποτελούν ένδειξη ότι ανήκουν σε μια ανώτερη κάστα, σε μια ανώτερη φυλή». Και επειδή θέλουν να ανήκουν με κάθε τρόπο στην κάστα αυτή, είναι έτοιμοι να πουλήσουν ακόμα και τη μάνα τους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι πεπεισμένος όμως», πρόσθεσε, «ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας, μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».

Γιατί ο ρωσικός λαός «είναι σε θέση να διακρίνει τους αληθινούς πατριώτες από τους μπάσταρδους και τους προδότες και θα τους φτύσει σαν σκνίπα που μπήκε κατά λάθος στο στόμα του», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά τού δίχως αμφιβολία εκνευρισμένου ρώσου προέδρου (κάτω το βίντεο των δηλώσεών του με αγγλικούς υπότιτλους).

Προς επίρρωση των παραπάνω αναφορών του ρώσου προέδρου, ο προκάτοχός του από το 2008 έως το 2012 και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, υπογράμμισε ότι η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει στη θέση τους τούς εχθρούς της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και η Μόσχα «θα χαλάσει το ρωσοφοβικό σχέδιο της Δύσης που έχει στόχο να διαλύσει τη Ρωσία».

Μέρα με την ημέρα, οι ΗΠΑ ενισχύουν την «αηδιαστική ρωσοφοβία», σε μια προσπάθεια «να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει και στη συνέχεια να τη διαλύσουν», υποστήριξε ο Μεντβέντεφ, για να διαμηνύσει:

«Δεν θα το πετύχουν. Η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους θρασύτατους εχθρούς μας στη θέση τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...