389
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά των δικαστικών λειτουργών | InTime News

Ο Πολάκης έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2016, 13:20
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά των δικαστικών λειτουργών
|InTime News

Ο Πολάκης έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2016, 13:20

Από τον λογαριασμό του στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έχει αποφασίσει πλέον εδώ και καιρό να διεξάγει «ανταρτοπόλεμο» στοχεύοντας και στοχοποιώντας δικαστικούς λειτουργούς.

Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες πέντε ενώσεις δικαστικών και εισαγγελέων στηλίτευσαν τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Πολάκη, σημειώνοντας πως αντίκεινται στους βασικούς όρους του δημοκρατικού πολιτεύματος και ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει, ο αν. υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν έκρυψε το… τσεκούρι του πολέμου, αλλά με νέα ανάρτησή του το ύψωσε εκ νέου.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της Siemens και στη μετάφραση που τελικά δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στη δικογραφία με αποτέλεσμα να αναβληθεί η δίκη.

Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του:

polakisΕίναι προφανώς ότι ο κ. Πολάκης χρησιμοποιεί την υπόθεση της Siemens για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του ότι κάποιοι δικαστικοί δεν κάνουν σωστά το έργο του και έτσι να ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά που έχει ανάμεσα στις σχέσεις του με τους δικαστικούς λειτουργούς εν γένει.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αποφασίσει πως η προδικασία για το σκάνδαλο Siemens θα εκκινήσει και πάλι από την αρχή, αναβάλλοντας επ’ αόριστον τη δίκη για τη σύμβαση 8002/1997 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ. Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της Siemens, τα ευτράπελα δεν σταματούν, με τον εισαγγελέα της έδρας ήδη να κάνει λόγο για παραγραφή των αδικημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της έδρας τότε, η επίδοση της κλήτευσης, αλλά και του παραπεμπτικού βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων, κρίθηκε άκυρη, καθώς δεν είχε μεταφραστεί στη μητρικής τους γλώσσα, δηλαδή στη Γερμανική και τη Γαλλική. Η απόφαση αφορά σε 13 γερμανούς κατηγορούμενους και τον Γαλλοελβετό Ζαν Κλωντ Oσβαλντ.

Μόλις την πριν από τρεις μέρες, είχε υπάρξει ένα άλλο επεισόδιο όταν η διεύθυνση του νοσοκομείου Τρικάλων οδηγήθηκε στο αυτόφωτο μετά την εκτέλεση εντολής του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε απαντήσει στον κ. Πολάκη ότι καταπατά τον θεμελιώδη διαχωρισμό ανάμεσα στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, και ο υπουργός στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του απάντησε με αιχμές πως κατηγορείται επειδή κατέκρινε «τις προσωρινές διαταγές κάποιων δικαστών που εμποδίζουν την κυβέρνηση να διώξει τους εργολάβους των ιδιωτικών συνεργείων απ τα νοσοκομεία, να αμείψει καλύτερα τους εργαζόμενους και να εξοικονομήσει 80-90 εκατ. ευρώ απ τα νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...