425
Η φωτογραφία που πρόδωσε τον Μπρόσναν, τον δείχνει να ποζάρει μπροστά από τις ιαματικές πηγές | CreativeProtagon/ Instagram/touronsofyellowstone

Ο Πιρς Μπρόσναν καταδικάστηκε για παραβίαση ορίων σε εθνικό πάρκο

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 14:13
Η φωτογραφία που πρόδωσε τον Μπρόσναν, τον δείχνει να ποζάρει μπροστά από τις ιαματικές πηγές
|CreativeProtagon/ Instagram/touronsofyellowstone

Ο Πιρς Μπρόσναν καταδικάστηκε για παραβίαση ορίων σε εθνικό πάρκο

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 14:13

Ενα από τα προτερήματα του Τζέιμς Μποντ είναι ότι ξεπερνάει τα όρια και δεν σταματάει εκεί που όλοι οι άλλοι πράκτορες κάνουν πίσω. Ο Πιρς Μπρόσναν προφανώς παρασύρθηκε από το χαρακτήρα που έχει ερμηνεύσει στο παρελθόν και παραβίασε τα όρια του Εθνικού Πάρκου Γέλοουστοουν. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε την ενοχή του και του επεβλήθη πρόστιμο 1.500 δολαρίων.

Η παραβίαση έγινε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο πάρκο, όταν ο Μπρόσναν αποφάσισε να βγει από το μονοπάτι και να πάει στις ιαματικές πηγές, η πρόσβαση στις οποίες είναι απαγορευμένη για το κοινό. Ο Μπρόσναν συνελήφθη όταν δημοσίευσε ο ίδιος φωτογραφίες του στο Instagram, στις οποίες ποζάρει μπροστά από τις ιαματικές πηγές. Η φωτογραφία αναπαρήχθη από έναν λογαριασμό που κοροϊδεύει τους «τουρίστες» του Γέλοουστοουν, γράφει Telegraph.

Στη φωτογραφία, ο Μπρόσναν με γυαλιά ηλίου και ένα φαρδύ καπέλο, φαίνεται να ποζάρει στο χιονισμένο έδαφος δίπλα στην ιαματική πηγή. Ο 70χρονος ηθοποιός παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης την Πέμπτη 14 Μαρτίου ότι παραβίασε τους κανόνες του πάρκου και βγήκε από ένα μονοπάτι κοντά στις γεωθερμικές πηγές Mammoth Terraces κατά τη διάρκεια επίσκεψής του τον περασμένο Νοέμβριο. Στο παρελθόν είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες.

«Ως περιβαλλοντολόγος τρέφω απόλυτο σεβασμό και αγάπη για τον φυσικό μας κόσμο», έγραψε ο Μπρόσναν σε μια ανάρτηση στο Instagram. «Ωστόσο, έκανα ένα παρορμητικό λάθος –ένα λάθος που δεν το παίρνω αψήφιστα– όταν μπήκα σε μια θερμική περιοχή καλυμμένη με χιόνι στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν για να τραβήξω μια φωτογραφία.

»Δεν είδα αναρτημένη πινακίδα “απαγορεύεται η πρόσβαση”, ούτε έκανα πεζοπορία στην περιοχή. Λυπάμαι βαθιά για την παράβασή μου και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους. Το Γέλοουστοουν και όλα τα εθνικά μας πάρκα πρέπει να φροντίζονται και να διατηρούνται για να τα απολαμβάνουν όλοι».

Ο ηθοποιός προσήλθε στην ακρόαση στο Μάμοθ του Γουαϊόμονγκ, όπου η δικαστής Στέφανι Χάμπρικ δέχθηκε τη συγγνώμη του και του επέβαλε πρόστιμο 500 δολαρίων. Παράλληλα, του επέβαλε να κάνει μια δωρεά 1.000 δολαρίων στο Yellowstone Forever, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στηρίζει το πάρκο. Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει πρόστιμο 5.000 δολαρίων και ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Λόγω υψηλής επικινδυνότητας, τα δικαστήρια λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις παραβιάσεις στο Γέλοουστοουν, που τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο έως και 5.000 δολάρια.

Οι θερμές πηγές είναι πολύ όμορφες, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι εγκαυμάτων, καθώς τα οξέα που βγαίνουν από το έδαφος μπορεί να φτάσουν σε θερμοκρασίες βρασμού.

Το Mammoth Terraces είναι μια από τις εκατοντάδες θερμοπηγές του πάρκου, οι οποίες ποικίλλουν από θερμοπίδακες μέχρι λιμνούλες με λάσπη και νερό που φτάνουν σε θερμοκρασίες στους 79,4 βαθμούς Κελσίου.

Ο Μπρόσναν βρέθηκε στην περιοχή για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...