379
Ο Ζαν Κριστόφ Ναπολέων Βοναπάρτης και η κόμισσα Ολυμπία Ντ' Αρκο Ζίνεμπεργκ, του οίκου των Αψβούργων | Reuters

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης (ξανα)παντρεύτηκε μια Αψβούργα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 20:49
Ο Ζαν Κριστόφ Ναπολέων Βοναπάρτης και η κόμισσα Ολυμπία Ντ' Αρκο Ζίνεμπεργκ, του οίκου των Αψβούργων
|Reuters

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης (ξανα)παντρεύτηκε μια Αψβούργα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 20:49

Διακόσια εννέα χρόνια μετά, ένας Βοναπάρτης ενώθηκε ξανά με μία Αψβούργα.

Ευτυχής σύμπτωση ή αναμενόμενη εξέλιξη βάσει των «φιλοδοξιών» των δύο οίκων;

Ο πρώην αυτοκρατορικός οίκος της Γαλλίας και ο οίκος των Αψβούργων ενώθηκαν και πάλι καθώς το περασμένο Σάββατο έγινε στο Παρίσι ο εντυπωσιακός γάμος του 33χρονου Ζαν Κριστόφ Ναπολέοντος Βοναπάρτη και της 31χρονης κόμισσας Ολυμπίας Ντ΄Αρκο Ζίνεμπεργκ.

Ο γαμπρός είναι τρισέγγονος του Ναπολέοντος Βοναπάρτη και η νύφη δισέγγονη του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας και τρισέγγονη της δεύτερης συζύγου του Ναπολέοντος, της αρχιδούκισσας Μαρίας Λουίζας των Αψβούργων.

Η νύφη έλαμπε μέσα στο μάξι ολόλευκο νυφικό της με εξαιρετικά μακρύ πέπλο, μια δημιουργία του οίκου Oscar De La Renta, ενώ το ζευγάρι αναχώρησε με ένα κόκκινο DS Citroen, αντίκα.

Το «παρών» στον «αυτοκρατορικό» γάμο έδωσαν τέως και νυν γαλαζοαίματοι από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Γουλιέλμος του Λουξεμβούργου, ο πρίγκιπας Παύλος, γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας με την κόρη του Ολυμπία, η πριγκίπισσα Βεατρίκη του Ηνωμένου Βασιλείου με τον αρραβωνιαστικό της Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων, κ.ά.

Ο Ζαν Κριστόφ Ναπολέων έχει σπουδάσει Οικονομικά, Μαθηματικά και Μάνατζμεντ στη Γαλλία και εργάζεται στο Λονδίνο για την εταιρεία Blackstone Group, ενώ η νύφη έχει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Γέιλ, ασχολείται με τη φωτογραφία και γνώρισε τον άνδρα της ζωής της στο Παρίσι, όταν ταξίδεψε εκεί για ένα εξάμηνο σπουδών.

Αν και ο γάμος του Ναπολέοντος Βοναπάρτη με τη δεύτερη σύζυγό του στις 2 Απριλίου του 1810 έγινε απλά για να εξασφαλίσει ο γάλλος αυτοκράτορας και στρατηλάτης έναν ισχυρό σύμμαχο στον πόλεμό του με τη Βρετανία και τη Ρωσία, οι μακρινοί απόγονοί τους, που ένωσαν τις ζωές τους στο Παρίσι, δήλωσαν πριν από τη γαμήλια τελετή ότι ο γάμος τους είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα έρωτα και όχι ευρύτερων… πολιτικών φιλοδοξιών.

Μιλώντας στους Times για την γνωριμία του με την κόμισσα Ολυμπία, ο απόγονος του Ναπολέοντος Βοναπάρτη ανέφερε: «Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης. Οταν συνάντησα την Ολυμπία “βυθίστηκα” μέσα στα μάτια της και όχι μέσα στο οικογενειακό της δένδρο. Μετά γελάσαμε και οι δύο για αυτή την ιστορική και οικογενειακή σύμπτωση».

O Βοναπάρτης στο γάμο του με τη Μαρία Λουίζα της Αυστρίας, το 1810, σε πίνακα που φιλοτέχνησε ο Ζορζ Ρουζέ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...