184
Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας | Parliament TV via REUTERS

Ο Μπέρκοου είπε «όχι» στον Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 18:03
Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας
|Parliament TV via REUTERS

Ο Μπέρκοου είπε «όχι» στον Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 18:03

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η ψηφοφορία για τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

Ο Μπέρκοου, όπως αναμενόταν, εξήγησε πως ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα από το Σάββατο, όταν ο Τζόνσον ηττήθηκε για μία ακόμη φορά, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν τροπολογία που προβλέπει ότι πρώτα θα περάσει η σχετική νομοθεσία και μετά θα ψηφίσουν τη συμφωνία του Brexit.

Αν γινόταν πάλι συζήτηση για αυτό το θέμα στη Βουλή, θα αποτελούσε επανάληψη και θα ήταν ανάρμοστο, εξήγησε ο Μπέρκοου μιλώντας στους βουλευτές.

«Η απόφαση μου είναι ότι το ψήφισμα Τζόνσον δεν θα συζητηθεί σήμερα γιατί θα ήταν μια επανάληψη της διαδικασίας του Σαββάτου και θα ήταν μια λάθος συμπεριφορά», είπε ο Μπέρκοου και διευκρίνισε πως «τα δύο ψηφίσματα ήταν κατ’ ουσίαν ίδια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον, μετά την ήττα του το Σάββατο στη Βουλή, έστειλε – όπως ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο – αίτημα στις Βρυξέλλες για παράταση του Brexit.

Όμως, μαζί με αυτό το αίτημα έστειλε επιστολή στην οποία εξηγούσε γιατί ο ίδιος θεωρεί λάθος το να καθυστερήσει ξανά η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...