237
|

Ο Μητσοτάκης στο καφενείο της Βουλής (ψάχνοντας για τσιγάρα;)

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2019, 19:39

Ο Μητσοτάκης στο καφενείο της Βουλής (ψάχνοντας για τσιγάρα;)

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2019, 19:39

Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 6.30 μ.μ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μόλις ολοκληρώσει την ομιλία του στην Ολομέλεια για το προς ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο (εδώ) και έκανε μια κίνηση που δεν συνηθίζει: έσπευσε στο καφενείο της Βουλής για μια πιο χαλαρή συζήτηση με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η σχετική εικόνα που διέρρευσε από την παρουσία του Πρωθυπουργού στο εντευκτήριο τον δείχνει να κάθεται στο μεγάλο τραπέζι περικυκλωμένος από βουλευτές της ΝΔ.

Το ότι ο κ. Μητσοτάκης –βουλευτής από το 2004– δεν συνηθίζει να συχνάζει στο καφενείο της Βουλής οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι τώρα οι συνάδελφοί του κάπνιζαν αρειμανίως, μολονότι κάτι τέτοιο απαγορευόταν. Και ο ίδιος είναι συνειδητοποιημένος αντικαπνιστής.

Κατά το ρεπορτάζ, λοιπόν, η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να πιει έναν καφέ με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δεν έγινε μόνο στο πλαίσιο του λεγόμενου bonding, του «δεσίματος» της ομάδας, αλλά ήταν και μια απόπειρα να ελέγξει αν εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, κάτι που είναι δικό του προσωπικό στοίχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε και μια ματιά στον ειδικό χώρο, που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιείτο από τους καπνίζοντες, και δεν εντόπισε κανέναν με αναμμένο τσιγάρο.

Επίσης διαπίστωσε ότι όντως έχουν αποσυρθεί τα τασάκια –ακόμα και τα αυτοσχέδια– και έτσι συζήτησε με τους βουλευτές της ΝΔ για το πώς θα περάσουν τις λίγες ημέρες που θα μείνει κλειστή η Βουλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...