376
O Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή | SOOC

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για Τουρκία και Σύνοδο Κορυφής

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 12:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/07/2020, 13:53
O Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα σε παλαιότερη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή
|SOOC

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για Τουρκία και Σύνοδο Κορυφής

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 12:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/07/2020, 13:53

Απαντώντας στα αιτήματα της αντιπολίτευσης που ζητούσαν ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη 23 Ιουλίου θα συναντηθεί διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων τόσο για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όσο και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι συναντήσεις:

-Στις 12:30, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,
-Στις 13:30, με την πρόεδρο της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,
-Στις 18:15, με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,
-Στις 19:30, με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση του κ. Πέτσα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας είχε επικρίνει από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείτο το πόρισμα της επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον κ. Μητσοτάκη επειδή δεν έσπευσε να ενημερώσει από τη στιγμή που έφτασε στην Αθήνα, μετά την πολυήμερη Σύνοδο των Βρυξελλών, τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Καλώ τον Πρωθυπουργό έστω και την ύστατη στιγμή να μας ενημερώσει, να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ και να ζητήσει έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δεν απειλείται μόνο η ελληνική υφαλοκρηπίδα, αλλά και η ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα», είπε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Ζητώ και αναμένω σήμερα να έρθει στο βήμα ο Πρωθυπουργός για να μας ενημερώσει για το θέμα της κρίσης με την Τουρκία», πρόσθεσε. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να συνδέσει την αυτονόητη συναίνεση που πρέπει να παρέχει ο πολιτικός κόσμος στα εθνικά ζητήματα με την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis!

«Κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είστε εδώ και συνεχίζετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό ακόμα και σε μια κρίσιμη στιγμή για τα εθνικά μας συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση, παρά το νοσηρό και διχαστικό πολιτικό κλίμα που ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά, με σχέδιο και με τη βοήθεια παρακρατικών μηχανισμών, ενορχηστρώνει, προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...