337
Ο Κώστας Μπακογιάννης με μια πανέμορφη εικόνα από τη Βασ. Ολγας του (προσεχούς) μέλλοντος | SOOC/Facebook/kostas.bakoyannis/CreativeProtagon

Μπακογιάννης: Ετσι θα γίνει τελικά ο Μεγάλος Περίπατος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 12:32
Ο Κώστας Μπακογιάννης με μια πανέμορφη εικόνα από τη Βασ. Ολγας του (προσεχούς) μέλλοντος
|SOOC/Facebook/kostas.bakoyannis/CreativeProtagon

Μπακογιάννης: Ετσι θα γίνει τελικά ο Μεγάλος Περίπατος

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 12:32

Σε μια εμφανή προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τα πρώτα άτσαλα βήματα του Μεγάλου Περιπάτου –με τις ενστάσεις να ποικίλλουν, από τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκάλεσε το μποτιλιάρισμα στην Πανεπιστημίου, ως τις ζαρντινιέρες, τους φοίνικες που μαράθηκαν και τα χρώματα στους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους– ο Κώστας Μπακογιάννης προέβη σε μια νέα ανάρτηση στα social media, παρουσιάζοντας πώς θα διαμορφωθεί τελικά η Βασιλίσσης Ολγας: δεν θα υπάρχουν τα πολυσυζητημένα και αντιαισθητικά (κίτρινο, κεραμιδί και πράσινο) χρώματα που χαρακτηρίζουν τώρα τον πανέμορφο αυτόν δρόμο, αλλά ένα όμορφο βουλεβάρτο, το οποίο θα διακόπτει μονάχα το τραμ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δημοσίευσε την Τετάρτη τρεις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, σημειώνοντας:

«Αυτή είναι η τελική μελέτη του Μεγάλου Περιπάτου στη Βασ. Ολγας. Αποτελεί τον άξονα μιας σπουδαίας ιστορικής διαδρομής και ενοποιεί το Ολυμπιείο με το Ζάππειο και τον Εθνικό Κήπο και ολοκληρώνει την αρχαιολογική διαδρομή, από τον Κεραμεικό μέχρι τον λόφο του Αρδηττού και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Κάνει πραγματικότητα το ενιαίο αρχαιολογικό πάρκο της πόλης. Φωτίζεται, αποκτά ακόμη περισσότερο πράσινο και απελευθερώνει 4.000 τ.μ. δημόσιου χώρου. Αναδεικνύει όλα τα μνημεία της περιοχής και δημιουργεί ένα νέο πνεύμονα στην Αθήνα. Η ανάπλαση της Βασ. Ολγας αποδεικνύει ότι το όραμα δεκαετιών μπορεί να γίνει πράξη».

Ενα ερώτημα βέβαια είναι πότε προβλέπει ο δήμαρχος Αθηναίων να επαναλειτουργήσει η γραμμή του Τραμ, η οποία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια σταματάει στο Φιξ, χωρίς να φτάνει στο Σύνταγμα, επειδή οι συρμοί προκαλούσαν καθίζηση στο σημείο που τρέχουν επάνω από την παλαιά κοίτη του Κηφισού στην οδό Καλλιρρόης. Η ΣΤΑΣΥ ως τώρα έχει παραχωρήσει τον εν αχρησία τροχιόδρομο στον Δήμο Αθηναίων για τον ποδηλατόδρομο του Μεγάλου Περιπάτου, ωστόσο περί τα τέλη του καλοκαιριού θα αρχίσει δοκιμαστικά δρομολόγια, χωρίς επιβάτες, για να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα στην Καλλιρρόης έχει διορθωθεί. Αν όλα πάνε καλά –μεγάλο «αν» λένε γνωρίζοντες– ύστερα από τρεις μήνες, δηλαδή περί τα τέλη του χρόνου, θα επιστρέψει το Τραμ στο Σύνταγμα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...