412
Ο Κωνσταντίνος Μάρκου συνεχίζοντας τις χειρονομίες, ενώ οι Τζανακόπουλος και Ζαχαριάδης στέκονται μάλλον αμήχανοι | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Επεισόδιο στη Βουλή με χυδαία χειρονομία του Κωνσταντίνου Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 11:33
Ο Κωνσταντίνος Μάρκου συνεχίζοντας τις χειρονομίες, ενώ οι Τζανακόπουλος και Ζαχαριάδης στέκονται μάλλον αμήχανοι
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Επεισόδιο στη Βουλή με χυδαία χειρονομία του Κωνσταντίνου Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2020, 11:33

Οσοι περίμεναν με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού το 2019 να επιστρέψει και ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού εντός του κοινοβουλίου, διαψεύστηκαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ούτως ή άλλως φορτισμένης συζήτησης στην Ολομέλεια για το πόρισμα της επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρόταση για ειδικό δικαστήριο.

Ενα επεισόδιο με χυδαίες συμπεριφορές και αντεγκλήσεις προκλήθηκε, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ και δευτεραγωνιστή τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτού ξεκινήσει η εισήγηση του ΚΙΝΑΛ από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Μάρκου σχολίασε σε παρακαθήμενο βουλευτή «θα περίμενα να ακούσω τον Κεγκέρογλου, αλλά τα είπε ο (βουλευτής της ΝΔ, Θάνος) Πλεύρης».

Τότε, σύμφωνα με το avgi.gr, ο κ. Κωνσταντινόπουλος φέρεται να του είπε: «Μιλάς εσύ που είσαι χωμένος στη διαπλοκή; Έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου». Κατά άλλους, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Δεν μπορείς να απαξιώνεις τον Κεγκέρογλου εσύ, που ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Παπανικολάου σε κατήγγειλε επώνυμα για διαπλοκή όσο ήσουν στην επιτροπή για τους γενικούς γιατρούς».

Επειτα, σύμφωνα με το protothema.gr, o κ. Μάρκου ξέφυγε από κάθε έλεγχο: «Τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ…α σας ανοικτή… να!» κάνοντας και τη σχετική χυδαία χειρονομία.

Ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ που φώναζαν «ντροπή», «ξεφτιλισμένε», «σεβάσου την ιστορία σου». Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας διέκοψε τη συνεδρίαση και απαίτησε από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει – λέγοντάς του μάλιστα ότι τον είδε ο ίδιος να κάνει τη χειρονομία.

«Είναι απαράδεκτο. Τον είδα να αποχωρεί και να κάνει μια χειρονομία. Βγείτε και μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για τη διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου. Να εξέλθετε από την αίθουσα. Βγείτε από την αίθουσα είναι εντολή προεδρείου. Σας είδα τι κάνατε και έχω να σας πω το εξής: Ντροπή, ντροπή, ντροπή», του φώναξε από το προεδρείο ο κ. Μπούρας.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, έχοντας δίπλα του τον Κωνσταντίνο Μάρκου, προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα – ανεπιτυχώς (INTIMENEWS)

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε πυροσβεστική παρέμβαση και από τη γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, που ζήτησε από τον κ. Μάρκου να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο κ. Μάρκου, 57 ετών, είναι καθηγητής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Σε σχόλιό του στο Twitter, ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνέκρινε τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή των χρυσαυγιτών, οι οποίοι ευτυχώς δεν βρίσκονται πια στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...