943
|

Ο Μέσι θέλει… στοργή και Νεϊμάρ

Sportscaster Sportscaster 8 Ιουλίου 2020, 18:52

Ο Μέσι θέλει… στοργή και Νεϊμάρ

Sportscaster Sportscaster 8 Ιουλίου 2020, 18:52

Ο ραδιοσταθμός Cadena SER είναι, συνήθως, καλά πληροφορημένος. Η αποκάλυψή του, πως ο πατέρας και ατζέντης του Λιονέλ Μέσι διέκοψε -στις αρχές Ιουλίου- τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για την όγδοη ανανέωση της συνεργασίας τους, ενημερώνοντας πως ο πελάτης και γιος του δεν επιθυμεί να παραμείνει στη Βαρκελώνη, ήταν φυσικό να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των «μπλαουγκράνα» οπαδών.

Την Κυριακή στο «Μαδριγάλ», στο 4-1 επί της Βιγιαρεάλ, τον είδαν, πάλι, σε μεγάλα κέφια να σερβίρει στον Λουΐς Σουάρες το δεύτερο γκολ των Καταλανών, και στον Αντουάν Γκριεζμάν -με τακουνάκι- το τρίτο. Εφτασε, αισίως, τις 19 ασίστ στην εφετινή La Liga, καταρρίπτοντας τη (δική του) καλύτερη επίδοση (18 ασίστ) του 2011 και του 2015, τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Στα 33 του χρόνια ο Μέσι είναι… η Μπαρτσελόνα, περισσότερο από ποτέ. Και μόνο η σκέψη ότι ο «μάγος» μπορεί να φορέσει τη φανέλα κάποιας άλλης ομάδας, τους προκαλεί πανικό.

Ακολούθησαν δημοσιεύματα έγκυρων αθλητικών media, ότι η Ιντερ του έχει ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά της. Πώς να μην τα πιστέψει κανείς, όταν ο διαχρονικός χορηγός του ιταλικού συλλόγου, η Pirelli, μπαίνει στην κουβέντα; Η πασίγνωστη εταιρεία ελαστικών δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει τους Μιλανέζους, προκειμένου να γίνει το… θαύμα: «Σε αυτά τα τεράστια οικονομικά μεγέθη του αθλητισμού, δεν μπορούμε να κινηθούμε μόνοι μας. Την επένδυση οφείλει να την κάνει ο Στίβεν Ζανγκ (ιδιοκτήτης της ομάδας). Εάν είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει να αποκτήσει τον Μέσι, εμείς θα τον βοηθήσουμε».

Υστερα εμφανίστηκε ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, για να καθησυχάσει τους φίλους της ομάδας του. «Ο Μέσι μας εξήγησε ότι θέλει να παραμείνει στον σύλλογο. Επιθυμεί να τελειώσει την καριέρα του εδώ. Ετσι, θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε ακόμα περισσότερο», τόνισε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό δίκτυο Movistar. Το σενάριο (περί μεταγραφής του στην Ιντερ) διέψευσε και ο ίδιος ο Μέσι, αναδημοσιεύοντας στο Instagram σχετικό άρθρο του αργεντίνικου ΤΝΤ Sports με την προσθήκη της ένδειξης #fakenews. Απέφυγε, όμως, να διαβεβαιώσει τους «φαν» του ότι δεν θα φύγει από τη Βαρκελώνη.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις πραγματικές προθέσεις του Μέσι. Εχει αρκετούς λόγους για να θέλει να αποχωρήσει. Οι σχέσεις του με τη διοίκηση του συλλόγου είναι ψυχρές, όσο ποτέ άλλοτε. Αντί για τον Νεϊμάρ, που ήθελε για συμπαίκτη του, του έφεραν τον Γκριεζμάν. Τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον προπονητή που εκτιμούσε και στήριζε, όχι μόνον τον απέλυσαν, αλλά και επιχείρησαν να φορτώσουν την ευθύνη για την απομάκρυνσή του στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, που -τάχα- δεν τον ήθελαν. Η ομάδα δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά, ούτε ο Κίκε Σετιέν κατάφερε να της δώσει την ώθηση που αναζητεί. Υπήρξαν και οι γνωστές «παρεξηγήσεις», με τις περικοπές των αποδοχών των ποδοσφαιριστών και τις εναντίον τους «επιθέσεις» στα social media, τις οποίες (φέρεται να) χρηματοδοτούσε ο Μπαρτομέου.

Αλλά, έχει σοβαρούς λόγους και για να μην εγκαταλείψει, τώρα στα… γεράματα, τη μόνη ομάδα που γνώρισε στην επαγγελματική του καριέρα. Είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος, προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά στο μυαλό του. Μπορεί, όμως, να ερμηνεύσει μια σειρά από γεγονότα. Που δείχνουν ότι, ακόμη κι αν σκέφτεται να φύγει, δεν θα το κάνει χωρίς να πολεμήσει ό,τι τον διώχνει από τη Βαρκελώνη.

Το τελευταίο του συμβόλαιο του δίνει τη δυνατότητα να αποχωρήσει, ως ελεύθερος, όποτε το θελήσει. Αρκεί να ενημερώσει ότι σκοπεύει να κάνει χρήση αυτής της option έως τις 31 Μαΐου εκάστης σεζόν. Λόγω της πανδημίας και του lockdown, η σχετική προθεσμία έληγε, εφέτος, στις 10 Ιουνίου. Ο Μέσι, όμως, την άφησε να παρέλθει άπρακτη. Σύμφωνα με τον πατέρα του, έχει αποφασίσει να φύγει του χρόνου (2021), που λήγει το συμβόλαιό του. Γιατί να περιμένει άλλη μια σεζόν, εάν πραγματικά έχει πάρει την απόφασή του;

Ο πατέρας και ατζέντης του διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του «Λίο» στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Cadena SER. Ας θυμηθούμε, τι είχε συμβεί την προηγούμενη μέρα. Ο Κριστόφ Ντουγκαρί, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία (1998) και νυν τηλεσχολιαστής, κατηγόρησε (στην Equipe) τον Μέσι ως υπεύθυνο της κακομεταχείρισης του συμπατριώτη του, Αντουάν Γκριεζμάν, από την Μπαρτσελόνα: «Γκριεζμάν, τι φοβάσαι; Ενα παιδί που έχει ύψος ένα μέτρο και 50 εκατοστά, και είναι μισοαυτιστικός;».

Ο Μέσι θα ένιωσε, ασφαλώς, πολύ άσχημα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τον κατηγορούν για ό,τι κακό συμβαίνει στην ομάδα. Και, όπως όλες τις προηγούμενες, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα δεν τον υπερασπίστηκε. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Η απαράδεκτη επίθεση του Ντουγκαρί ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και η αιτία που -ξαφνικά- οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν. Ο σούπερ παίκτης με τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα έχει ανάγκη από… στοργή. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί το 2013, όταν αισθάνθηκε πως ο σύλλογός του κρατούσε αποστάσεις από τη δικαστική του περιπέτεια (και του πατέρα του) με την Εφορία. Ηταν η μόνη φορά που το εννοούσε, πως ήθελε να φύγει. Οχι μόνον από την Μπαρτσελόνα, αλλά, γενικότερα, από την Ισπανία.

Αν, όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημά του είναι το τοξικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και πάλι, η λύση θα βρεθεί. Το 2021 είναι χρονιά εκλογών στον καταλανικό σύλλογο, και ο Μπαρτομέου, που θα είναι πάλι υποψήφιος, δεν θα έχει καμία τύχη, εάν οι ψηφοφόροι δουν τον Μέσι να ετοιμάζει βαλίτσες.

Ναι, του χρόνου ο Μπαρτομέου μπορεί να μην είναι πρόεδρος. Ο Σετιέν, αν συνεχίσει έτσι, σύντομα θα απολυθεί. Ακούγονται πολλά για Τσάβι, ή ακόμη και για Γκουαρντιόλα. Η ανάγκη για μεταγραφές ουσιαστικής ενίσχυσης της ομάδας, δεν είναι κάτι που βλέπει μόνον ο Μέσι. Και ο Νεϊμάρ, σύμφωνα με την AS, είναι στο δρόμο της επιστροφής. Η «συμφωνία κυρίων» του περασμένου καλοκαιριού τηρήθηκε, γράφει η ισπανική εφημερίδα. Ο Βραζιλιάνος, που από πέρυσι ήθελε να αποχωρήσει, βοήθησε την Παρί Σεν Ζερμέν με όλες του τις δυνάμεις και, τώρα, ο γαλλικός σύλλογος δεν θα σταθεί εμπόδιο στη μεταγραφή του.

Ο Μέσι δεν έφυγε ακόμη, ενώ θα μπορούσε να το έχει κάνει. Αφησε την απειλή να αιωρείται και χρόνο στα πράγματα, να εξελιχθούν όπως εκείνος επιθυμεί. Επειδή, κατά βάθος, δεν θέλει να πάει πουθενά

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...