618
Οι θριαμβευτές της βραδιάς: ο σκηνοθέτης Αλεχάντρο Ινιαρίτου δεξιά), ο ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο και οι υπόλοιποι συντελεστές | Paul Drinkwater/NBCUniversal via Getty Images

Ο Λεονάρντο πάει σφαίρα για Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2016, 08:56
Οι θριαμβευτές της βραδιάς: ο σκηνοθέτης Αλεχάντρο Ινιαρίτου δεξιά), ο ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο και οι υπόλοιποι συντελεστές
|Paul Drinkwater/NBCUniversal via Getty Images

Ο Λεονάρντο πάει σφαίρα για Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2016, 08:56

Πήρε ο… Ελ Τσάπο βραβείο στη χθεσινή τελετή των 73ων Χρυσών Σφαιρών στο Λος Αντζελες; Οχι, αλλά το όνομά του ακούστηκε μια χαρά. Ηταν και η χρονική συγκυρία που… σήκωνε τέτοιου είδους αστεϊσμούς από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης Ρίκι Τζερβέις. Αλλο που δεν ήθελε, λοιπόν, ο εκκεντρικός κωμικός για να κάνει πλάκα στον συνάδελφό του χολιγουντιανό σταρ Σον Πεν ο οποίος «κάρφωσε» τον μεξικανό βαρόνο των ναρκωτικών στις διωκτικές αρχές. «Θα πω τον μονολόγό μου και μετά θα κρυφτώ ούτε ο Σον Πεν δεν θα με βρει» είπε ο Τζερβέις. Και συνέχισε με ένα άλλο καρφί: «Θα είμαι ευγενικός απόψε. Εχω αλλαξει. Οχι τόσο πολύ όσο ο Μπρους Τζένερ. Αλλά θα ειμαι ευγενικός γιατί ο πρόεδρος της Ενωσης μου είπε ότι θα έρθει στην σκηνή και θα με πάρει σηκωτό».

Αυτή, ίσως, η μοναδική διαφορετική νότα της χθεσινής απονομή των Χρυσών Σφαιρών καθώς, κατά τα λοιπά, τα προγνωστικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επιβεβαιώθηκαν. Θα δούμε, άραγε, και τους ίδιους που πήραν τα βραβεία να κρατούν σε λίγο καιρό και τα χρυσοποίκιλτα αγαλματίδια των Οσκαρ; Η αλήθεια είναι ότι οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται (εν πολλοίς είναι) οι «προάγγελοι» των Οσκαρ, αλλά στη διαδρομή ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Και συνήθως συμβαίνουν πολλά.

Μεγάλος νικητής στις κινηματογραφικές κατηγορίες αναδείχθηκε το φιλμ «The Revenant» («Η επιστροφή») του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ντι Κάπριο. Η ταινία κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α’ ανδρικού ρόλου – με τον 41χρονο σταρ να βάζει πλώρη για το Οσκαρ που τόσο του λείπει. Μεγάλη επιτυχία και για το «The Martian» («Η διάσωση») με τον Ματ Ντέιμον, που επίσης αναδείχθηκε καλύτερη ταινία στην κατηγορία της, με τον ηθοποιό να παίρνει και αυτός το α’ ανδρικού ρόλου.

Την παράσταση πάντως έκλεψε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για β’ ανδρικό ρόλο για την ταινία «Creed». Μάλιστα, καθώς άφησε για το τέλος τις ευχαριστίες του τον σκηνοθέτη, προκάλεσε πλήθος σχολίων στο Twitter, με τους τηλεθεατές αρχικά να νομίζουν πως επρόκειτο για… ίντριγκα και πως επίτηδες δεν τον ανέφερε.

_87597885_stallone2reu
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε με την γυναίκα του και τις κόρες του

Η Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για το «Joy» στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ.

2016-01-11T035606Z_758320257_TB3EC1B0AX8HR_RTRMADP_3_FILM-GOLDENGLOBES
Η Τζένιφερ Λόρενς με το βραβείο της (REUTERS/Lucy Nicholson)

Στην κατηγορία του δράματος τιμήθηκε η Μπρι Λάρσον για το «Room», ενώ η Κέιτ Γουίνσλετ κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για β’ γυναικείο ρόλο στην ταινία «Steve Jobs», όπου έπαιξε την έμπιστη σύμβουλο του ιδρυτή της Apple, Τζοάνα Χόφμαν.

2016-01-11T044417Z_100915838_TB3EC1B0D5IKB_RTRMADP_3_FILM-GOLDENGLOBES
Η Μπρι Λάρσον με το βραβείο ανά χείρας

Ο Ματ Ντέιμον ήταν ο νικητής στην κατηγορία «καλύτερος ηθοποιός» για το ρόλο του στην ταινία «The Martian», που κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία του, ενώ καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχθηκε το «Inside Out».

2016-01-11T040546Z_146480155_TB3EC1B0BDBHZ_RTRMADP_3_FILM-GOLDENGLOBES (1)
Η Κέιτ Γουίνσλετ περιχαρής…

Στο δράμα, καλύτερη ταινία αναδείχθηκε το «The Revenant», που κέρδισε και την καλύτερη σκηνοθεσία για τον Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ιναρίτου, αλλά και το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη φορά θα πάρει, επιτέλους, και το Οσκαρ; Το ερώτημα αναφύεται ξανά στο προσκήνιο.

2016-01-11T022725Z_1031481608_TB3EC1B06TEFB_RTRMADP_3_FILM-GOLDENGLOBES
Ο Ματ Ντέιμον με την απαραίτητη selfie

Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία το «Son of Saul» από την Ουγγαρία και καλύτερο τραγούδι το «Writing’s On The Wall» του «Spectre». Στα τηλεοπτικά, βραβείο πήρε η Lady Gaga για την παρουσία της στο «American Horror Story: Hotel», ενώ καλύτερη σειρά στην κατηγορία «δράμα», αναδείχθηκε το «Mr. Robot».

Για την προσφορά του στη βιομηχανία του θέαματος τιμήθηκε ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο πρώτος αφροαμερικανός με Οσκαρ. Ο Ουάσινγκτον έλαβε το βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ.

https://www.youtube.com/watch?v=DCbMRz_ZKPo

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...