458
Ένας μικρός θαυμαστής της ταινίας στο Παρίσι | REUTERS/Benoit Tessier

Είμαστε όλοι «Star Wars»

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2015, 13:20
Ένας μικρός θαυμαστής της ταινίας στο Παρίσι
|REUTERS/Benoit Tessier

Είμαστε όλοι «Star Wars»

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2015, 13:20

Η προβολή της νέας ταινίας «Star Wars» ξεκίνησε σε πολλούς κινηματογράφους στον κόσμο και οι φαν του είδους «ακονίζουν» τα φωτόσπαθά τους. Στην Αγγλία και την Ιταλία οι κινηματογράφοι γέμισαν με εκατοντάδες χαρακτήρες από τις προηγούμενες ταινίες, δημιουργώντας μια «εξωγήινη» ατμόσφαιρα. Παράλληλα, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, έλαβαν χώρα και πολλές εκδηλώσεις προς τιμήν της έβδομης κατά σειρά ταινίας με τίτλο «Η δύναμη ξυπνά (The Force Awakens)».

A character in costume takes part of an event held for the release of the film "Star Wars: The Force Awakens" in Disneyland Paris in Marne-la-Vallee, France, December 16, 2015. REUTERS/Benoit Tessier
Η προβολλή της νέας ταινίας στο Παρίσι είχε τεράστια ανταπόκριση (REUTERS/Benoit Tessier)

Η ταινία που στη χώρα μας θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Δεκεμβρίου αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ στο Box Office το οποίο μέχρι σήμερα κατέχει το «Skyfall» με τον Τζέιμς Μπόντ. Ο δημιουργός του «Πολέμου των Άστρων» Τζορτζ Λούκας μάλιστα, έκανε λόγο «για την πιο σημαντική πρεμιέρα εδώ και 40 χρόνια». Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει ο καθένας βλέποντας ανθρώπους τυλιγμένους με κουβέρτες να περιμένουν έξω από τους κινηματογράφους σε περίπου 15 χώρες από την Ευρώπη ως τη Νότια Αφρική.

Δεκάδες άνθρωποι περιμένουν στα σκαλιά ενός κινηματογράφου στη Γουατεμάλα (REUTERS/Jorge Dan Lopez)
2015-12-17T052112Z_1316544022_GF10000268528_RTRMADP_3_FILM-STARWARS
Ένας άντρας βάζει την στολή του σε τουαλέτα κινηματογράφου στη Γουατεμάλα (REUTERS/Jorge Dan Lopez)

Η φήμη της νέας ταινίας «Star Wars» με τίτλο «Η δύναμη ξυπνά» έφτασε μέχρι τον Λευκό Οίκο απασχολώντας τον εκπρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ. Ο άνθρωπος που τις περισσότερες φορές καλείται να απαντήσει σε διπλωματικά και πολιτικά ζητήματα, τέθηκε αντιμέτωπος με μια διαφορετική ερώτηση.

Συγκεκριμένα ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον εκπρόσωπο του Ομπάμα αν ο πλανητάρχης έχει δει την ταινία. Ο Τζος ‘Ερνετ απάντησε: «Δεν τον έχω ρωτήσει και δεν ξέρω αν την έχει δει. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος θα την δει την ταινία κάποια στιγμή».

Characters of Star Wars take part of an event held for the release of the film "Star Wars: The Force Awakens" in Disneyland Paris in Marne-la-Vallee, France, December 16, 2015. REUTERS/Benoit Tessier
Στην Ντίσνεϋλαντ η πρεμιέρα του «Star Wars» ήταν φαντασμαγορική (REUTERS/Benoit Tessier)

Η μαγεία της νέας ταινίας «άγγιξε» και τους κριτικούς κινηματογράφου. Συγκεκριμένα η βρετανική The Independent κάνει λόγο για την ταινία που ήθελαν να δουν οι θεατές ενώ ο Κέιτ Μούιρ των Times σημειώνει: «Οι ενήλικες θα χύσουν δάκρυα νοσταλγίας, καθώς η ταινία αυτή είναι κλασική».

Από τον Guardian, ο Πίτερ Μπράντσο έγραψε: «Ο Τζ. Τζ. Αμπραμς διώχνει τις αναμνήσεις των πρίκουελ του Τζορτζ Λούκας με αυτή την απίστευτα συναρπαστική και ρομαντική επιστροφή σε έναν κόσμο που δεν είχες συνειδητοποιήσει ότι σου έλειπε τόσο πολύ»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...