237
Kαλύτερα -και πιο λογικό- «μάσκες παντού», παρά να πούμε στον κόσμο «μπες μέσα» από τις 22.00, σχολίασε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στο Mega | YouTube

Δερμιτζάκης: Οχι στο lockdown, δεν είναι καλή ιδέα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 09:22
Kαλύτερα -και πιο λογικό- «μάσκες παντού», παρά να πούμε στον κόσμο «μπες μέσα» από τις 22.00, σχολίασε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στο Mega
|YouTube

Δερμιτζάκης: Οχι στο lockdown, δεν είναι καλή ιδέα

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2020, 09:22

Κατά της επιβολής lockdown για τον περιορισμό – έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού τάχθηκε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξηγώντας γιατί δεν είναι βιώσιμη λύση.

Αν χρειαζόμαστε lockdown για να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά, έχουμε πρόβλημα. Αν κάνουμε τώρα θα ξανακάνουμε και τον Δεκέμβριο, παρατήρησε σε δηλώσεις του στο Mega ο καθηγητής, τονίζοντας ότι πρώτα θα πρέπει να εξαντλήσουμε τον συνδυασμό άλλων μέτρων.

«Δεν είναι καλή ιδέα. Πρέπει να εξαντλήσουμε και να βρούμε τον συνδυασμό άλλων μέτρων, πριν φτάσουμε εκεί. Να κρατήσουμε τη λύση αυτή για αργότερα. Δεν είναι βιώσιμος τρόπος διαχείρισης αυτός. Ο χειμώνας θα είναι πιο δύσκολος.», είπε ο κ. Δερμιτζάκης, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει την πιθανότητα επιβολής lockdown.

Οσον αφορά την εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, εκτίμησή του ήταν πως αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, τον Δεκέμβριο θα έχουμε 800-1.000 κρούσματα ημερησίως.

Και αυτό, διότι, όπως εξήγησε, «τον χειμώνα θα είναι πολύ περισσότερες οι μεταδόσεις, λόγω του ότι θα είμαστε σε κλειστούς χώρους».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, έχουμε πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εποχική γρίπη».

Οπως είπε, ένα μέτρο θα μπορούσε να είναι η επιβολή lockdown μετά τα μεσάνυχτα, προκρίνοντας ωστόσο τη χρήση μάσκας.

«Το πιο λογικό μέτρο θα έπρεπε να είναι μάσκες παντού. Μέτρο πιο εύκολο να εφαρμοστεί από το να πούμε στον κόσμο μπες μέσα από τις 22:00 το βράδυ», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...