234
|

«Πριν κλείσουμε τα μαγαζιά, να αλλάξει η Θεία Κοινωνία»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 11:41

«Πριν κλείσουμε τα μαγαζιά, να αλλάξει η Θεία Κοινωνία»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 11:41

Την άμεση αλλαγή του τρόπου με τον οποίο εξακολουθεί να γίνεται η Θεία Μετάληψη ζήτησε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορονοϊό. Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες και κλείσουν επιχειρήσεις, πρέπει να δούμε το θέμα με τη Θεία Κοινωνία, είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η Θεία Μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.

«Επρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε ένα σωρό επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από την πλευρά της Εκκλησίας, ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την Θεία Μετάληψη; Το θεωρώ απαράδεκτο», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Δερμιτζάκη, που πρότεινε να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού.

«Είμαστε μία τρομερή εξαίρεση. Εάν η Εκκλησία αποφασίσει, όπως έχουν κάνει σε άλλες Εκκλησίες στον κόσμο, να αλλάξει προσωρινά τον τρόπο της Θείας Μετάληψης, με πλαστικό κουταλάκι, με μεταλλικό κουταλάκι να φέρει κάποιος από το σπίτι του, δεν ξέρω ποια θα είναι η ευελιξία που θα δείξει. Η Εκκλησία έχει δείξει πολύ μεγάλη ευελιξία σε παλιότερες εποχές», σημείωσε για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...