184
Αγρότης σε φυτεία ρυζιού στο Βιετνάμ | Reuters

Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια αύξηση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 17:24
Αγρότης σε φυτεία ρυζιού στο Βιετνάμ
|Reuters

Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια αύξηση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2020, 17:24

Οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να αυξηθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς παρατηρείται ήδη τεράστια μείωση του εργατικού δυναμικού, προειδοποιούν ειδικοί και πολιτικοί.

Αγρότες στη Βρετανία λένε ότι ήδη αλλοδαποί εργάτες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους, άρα υπάρχουν λιγότεροι διαθέσιμοι άνθρωποι για να μαζέψουν φρούτα και λαχανικά.

Ο γάλλος υπουργός Γεωργίας έκανε έκκληση στους ανέργους να πάνε να εργαστούν στα χωράφια, όπου οι αγρότες τους χρειάζονται απεγνωσμένα.

Υπάρχουν 200.000 δουλειές διαθέσιμες στον τομέα της Γεωργίας σήμερα, καθώς εργάτες από την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη δεν μπορούν πια να εισέλθουν στη Γαλλία.

Οπως αναφέρει η Telegraph, οι αγρότες τονίζουν ότι τώρα είναι η εποχή να μαζέψουν τα σπαράγγια, τις φράουλες και άλλα προϊόντα, που χρειάζονται πολλά χέρια στα χωράφια.

Ο υπουργός κάλεσε άντρες και γυναίκες που έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω του κορονοϊού να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Αν η παραγωγή σαπίζει στα χωράφια, τότε οι τιμές θα αυξηθούν, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχει και ο φόβος της μετάδοσης του ιού, καθώς στις αγροτικές εργασίες, η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας δεν είναι πάντα εφικτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...