644
Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες ενώ εξηγούν στην Ανγκελα Μέρκελ ποια είναι διαφωνία τους -αν και κυβερνητικοί εταίροι- για τη συμφωνία των Πρεσπών | EPA

Οταν ο Καμμένος υπέγραψε αυτό που δεν θα γίνει ποτέ!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 16:04
Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες ενώ εξηγούν στην Ανγκελα Μέρκελ ποια είναι διαφωνία τους -αν και κυβερνητικοί εταίροι- για τη συμφωνία των Πρεσπών
|EPA

Οταν ο Καμμένος υπέγραψε αυτό που δεν θα γίνει ποτέ!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 16:04

Στα Σκόπια μπορεί να έχουν μεθύσει από νέκταρ της πρόσκλησης στο ΝΑΤΟ και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ να ετοιμάζει πανηγυρικές εκδηλώσεις σε 15 πόλεις της χώρας του, ο Πάνος Καμμένος ωστόσο επιχείρησε να τους κόψει από νωρίς τον βήχα, ξεκαθαρίζοντας ότι στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία, δεν πρόκειται να μπουν ποτέ!

Μεταφέροντας στις Βρυξέλλες το θέατρο του παραλόγου που παίζεται εδώ και μήνες στο εσωτερικό της κυβέρνησης με τη διαπραγμάτευση και υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εμφανίστηκε ουσιαστικά ως αντίπαλος όσων επιθυμούν την άμεση ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (συμπεριλαμβανομένων του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και όλων νατοϊκών των συμμάχων της Ελλάδος). Kαι αυτό παρά το γεγονός ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν με την πρόσκληση ένταξης προς την κυβέρνηση Ζάεφ.

Σε βίντεο που ανέβασε την Πέμπτη ο Ζόραν Ζάεφ απεθύνεται στον λαό του λέγοντας: «Λάβαμε πρόσκληση για να γίνουμε μέλος μιας συμμαχίας των ισχυρότερων κρατών στον κόσμο. Αυτή είναι μια πρόσκληση για πλήρη ένταξη».

«Ας συνεχίσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα λέγοντας ‘ναι’ στο μέλλον της ‘Μακεδονίας’», παρακινεί τους πολίτες της χώρας εν όψει του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Од денес, Македонија оди само напред, а граѓаните нижат уште еден голем успех. Честитам Македонија!

Од денес, Македонија оди само напред, а граѓаните нижат уште еден голем успех. Честитам Македонија! НАТО одлучи да ни биде врачена поканата да станеме 30-та членка на Алијансата. Ова е покана за полноправно членство во водечкиот сојуз за мир и безбедност на меѓународната сцена. Ве повикувам во сабота на 14 јули, да прославиме заедно низ градовите во Македонија. #ОдимеНапред – Македонија во НАТО и ЕУ!Соопштение: http://vlada.mk/node/15174

Geplaatst door Zoran Zaev op Donderdag 12 juli 2018

Αντίστοιχου περιεχομένου είναι και η ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, όπου τονίζει ότι «με την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να στείλουν πρόσκληση στη χώρα μας, η ‘Δημοκρατία της Μακεδονία’ γίνεται μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει».

«Μπορεί να μαζεύουν προσκλήσεις και να φωτογραφίζονται (σσ. φωτ. κάτω του Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Ζόραν Ζάεφ), αλλά στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να μπουν όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος κ αι επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπτών δεν θα εφαρμοστεί ποτέ αφού δεν θα περάσει ούτε από τη βουλή της ΠΓΔΜ (παρ’ όλο που το κοινοβούλιο της γείτονος έχει πει ήδη δύο φορές «ναι» στη συμφωνία), ούτε από το δημοψήφισμα του  φθινοπώρου.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Καμμένο, η κατάπτυστη -κατά τον ίδιο- συμφωνία δεν πρόκειται να ψηφιστεί ούτε από την παρούσα Βουλή στην Ελλάδα, καθώς η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχεται τον όρο ‘’Μακεδονία’’.

«Δεν θα υπάρξει ούτε ελληνική Βουλή που θα επικυρώσει την Συμφωνία αυτή, ακόμη κι αν έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι που έχουν τεθεί…»,  Πάνος Καμμένος μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και την πρόσκληση ένταξης στα Σκόπια με τον όρο της τήρησης των συμφωνηθέντων στις Πρέσπες

Για μία ακόμη φορά μάλιστα, προέβλεψε ότι η συμφωνία θα αργήσει να έρθει στη Βουλή των Ελλήνων και πιθανότατα θα πάει για την επόμενη, ενώ δεν παρέλειψε να συνδέσει το όλο θέμα με το χρόνο διενέργειας των επόμενων βουλευτικών εκλογών:  «Όσο δεν έρχεται το Σκοπιανό στη Βουλή, μην περιμένετε εκλογές, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Και όλα αυτά ενώ συνόδευε τον πρωθυπουργό της χώρας (φωτ. κάτω) που προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ δέχτηκε τα συγχαρητήρια των Συμμάχων για την «ιστορική» -όπως τη χαρακτηρίζουν σε κάθε ευκαιρία- συμφωνία των Πρεσπών.

4505001

Στην παρέμβαση του πάντως στην Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιδέξια να αναφερθεί στην Συμφωνία των Πρεσπών, αρκούμενος σε μία γενική αναφορά: «…Απόδειξη του σταθεροποιητικού μας ρόλου αποτελεί η βελτίωση των σχέσεων μας με τους βόρειους μας γείτονες, έμπρακτη επιβεβαίωση της στρατηγικής σημασίας που αποδίδουμε στην – υπό σαφείς όρους και προϋποθέσεις – ενσωμάτωση των χωρών των Δ. Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, αν αυτό είναι επιλογή των λαών τους…»

Αφήνοντας όλα αυτά τα δύσκολα πίσω του, ο Πάνος Καμμένος αναχώρησε τελικά από τις  Βρυξέλλες για ένα ακόμη χαλαρωτικό διάλειμμα στο Παρίσι, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Πτώσης της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου, προσκεκλημένος του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της υπουργού Αμυνας Φλοράνς Παρλί.

Αγνωστο παραμένει αν στη συνάντησή του με την γαλλίδα ομόλογό του θα συζητηθεί το θέμα της ενοικίασης των γαλλικών φρεγατών που τόσο μπέρδεψε προ μηνών όσους κινούνται στους διαδρόμους του Πενταγώνου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...