305
«Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», λέει ο Πάνος Καμμένος που ελπίζει να παρατείνει την παρουσία του στο Πεντάγωνο όσο μπορεί | SOOC

Ο Καμμένος σε κυβίστηση: «Ούτε απερχόμενος είμαι, ούτε υπό παραίτηση»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 10:52
«Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», λέει ο Πάνος Καμμένος που ελπίζει να παρατείνει την παρουσία του στο Πεντάγωνο όσο μπορεί
|SOOC

Ο Καμμένος σε κυβίστηση: «Ούτε απερχόμενος είμαι, ούτε υπό παραίτηση»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2019, 10:52

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και έχοντας μάθει τα νέα ότι στα Σκόπια υπάρχει μια δυστοκία να βρεθούν οι απαραίτητες 80 ψήφοι για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών (εδώ), ο Πάνος Καμμένος έκανε μια νέα κυβίστηση. Εκεί όπου έλεγε στους στρατηγούς ότι «τελευταία φορά που σας μιλώ ως υπουργός Αμυνας» (εδώ), τώρα είπε στη Βουλή: «Ούτε απερχόμενος είμαι, ούτε υπό παραίτηση»!

Οι νέες δηλώσεις του κ. Καμμένου καταγράφηκαν λίγο προτού συναντήσει τον κ. Τσίπρα με θέμα την παραμονή ή όχι των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων προσμέτρησε την πιθανότητα ότι ακόμα και αν φύγει το κόμμα του από την κυβέρνηση (ελέω Πρεσπών) τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές του θα παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίζεται να έχει έτοιμο το σχέδιο για τις κινήσεις των επόμενων ημερών: νέα πλειοψηφία των 151 και ανασχηματισμός (εδώ).

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Αμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F16 ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, ο κ. Καμμένος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη μαζική αποχώρηση της ΝΔ. Οπως δήλωσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια του Κώστα Τασούλα, «δεν συμμετέχουν σε μια διαδικασία με υπουργό που τελεί υπό παραίτηση» και θα περιμένουν τον διάδοχο του υπουργού Αμυνας.

Τότε ο κ. Καμμένος είπε: «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι η στάση της ΝΔ είναι ντροπή για τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Ενοπλες Δυνάμεις. Σημειωτέον ότι οι Επιτροπές συνεδριάζουν παρουσία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τα άλλα, ο κ. Καμμένος δήλωσε ανοικτός για βελτιώσεις στην τροπολογία, αν προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...