276
Ο βρετανός συγγραφέας Ιαν ΜακΓιούαν θα συναντήσει το κοινό του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στα Public του Συντάγματος | EPA/SASCHA STEINBACH

Ο Ιαν ΜακΓιούαν συναντά λάτρεις των βιβλίων του στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 06:23
Ο βρετανός συγγραφέας Ιαν ΜακΓιούαν θα συναντήσει το κοινό του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στα Public του Συντάγματος
|EPA/SASCHA STEINBACH

Ο Ιαν ΜακΓιούαν συναντά λάτρεις των βιβλίων του στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 06:23

Ενα ηχηρό όνομα από τον χώρο του βιβλίου έρχεται για να απογειώσει τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Αθήνα,  Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»: ο πολυβραβευμένος βρετανός συγγραφέας Ιαν ΜακΓιούαν θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου στις 12.00 με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Αργότερα την ίδια ημέρα, στις 19.00, θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος) και θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αθηναίων και η κυρία Αναστασία Ανδρίτσου από το British Council στην Ελλάδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 17.30.

Την Πέμπτη, 26 Απριλίου, στις 19.00, ο συγγραφέας θα βρεθεί στο Public της πλατείας Συντάγματος, για να συναντήσει και να συνομιλήσει με το κοινό του, αλλά και να υπογράψει αντίτυπα βιβλίων του, κάτι που πάντα εντείνει τον φετιχισμό όσων αγαπούν την ανάγνωση.

Ο Ιαν ΜακΓιούαν έχει γράψει δύο συλλογές διηγημάτων και 14 μυθιστορήματα. Το 1987 κέρδισε το Whitbread Award και έξι χρόνια αργότερα, το Prix Femina étranger για το μυθιστόρημά του «Χαμένο παιδί».

Τρία μυθιστορήματά του έχουν συμπεριληφθεί στις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο Booker, το οποίο τελικά κέρδισε το 1998 για το «Αμστερνταμ». Δέκα χρόνια αργότερα, το 2008, η βρετανική εφημερίδα The Times τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους «Πενήντα σπουδαιότερους βρετανούς συγγραφείς από το 1945», ενώ η Daily Telegraph τον κατέταξε δέκατο ένατο στον κατάλογο με τους «100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον βρετανικό πολιτισμό».

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Καρυδότσουφλο» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...