310
Η Ολίβια Κόλμαν κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη Βενετία με την ταινία «The Favourite» του Λάνθιμου και όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφια και στα Οσκαρ του 2019 | Fox Searchlight

Ο Guardian στοιχηματίζει ότι η ταινία του Λάνθιμου θα φτάσει στα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 12:13
Η Ολίβια Κόλμαν κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη Βενετία με την ταινία «The Favourite» του Λάνθιμου και όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφια και στα Οσκαρ του 2019
|Fox Searchlight

Ο Guardian στοιχηματίζει ότι η ταινία του Λάνθιμου θα φτάσει στα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 12:13

Ηρθε αυτή η εποχή του χρόνου, που οι σινεφίλ αρχίζουν τα στοιχήματα, προκειμένου να προβλέψουν ποιες ταινίες και ποιοι ηθοποιοί θα κερδίσουν μία πολυπόθητη υποψηφιότητα για τα Οσκαρ του 2019. Η βρετανική εφημερίδα Guardian  μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι των προβλέψεων, ανακοινώνοντας τα δικά της, «ασφαλή στοιχήματα», που βασίζονται στις μέχρι στιγμής βραβεύσεις σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και φυσικά, στην αποδοχή που είχε η κάθε ταινία από το κοινό, κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής πρεμιέρας της.

Ανάμεσα στα «σίγουρα άλογα κούρσας» λοιπόν, φιγουράρει και η Ολίβια Κόλμαν, η οποία πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite». Η ταινία βραβεύτηκε με τον Αργυρό Λέοντα στο εφετινό φεστιβάλ της Βενετίας, αλλά και με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, με την Κόλμαν να ξεχωρίζει ως κακομαθημένη βασίλισσα Αννα της Αγγλίας.

Οπως σχολιάζει ο Guardian λοιπόν, «η Κόλμαν εντυπωσίασε με την ερμηνεία της στη μαύρη κωμωδία του Λάνθιμου και θα μπορούσε να διεκδικήσει το Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, ενώ δεν θα μας έκανε εντύπωση αν θα βλέπαμε υποψήφιες για βραβείο Β’ γυναικείου, τις βραβευμένες στο παρελθόν, Ρέιτσελ Βάις και Εμα Στόουν».

Οι πιο δυνατές αντίπαλοι της Κόλμαν θα είναι η Lady Gaga για το «A star is born» του Μπράντλι Κούπερ και η Γκλεν Κλόουζ για την ταινία «The Wife»- κάποιοι μάλιστα λένε ότι αποτελεί σκάνδαλο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ηθοποιός δεν έχει κερδίσει ποτέ Οσκαρ, και ίσως τώρα να ήρθε η στιγμή της.

Τα στοιχήματα για τον Α’ ανδρικό ρόλο περιστρέφονται γύρω από τον Μπράντλι Κούπερ που πρωταγωνιστεί στο «A star is born», το οποίο έχει επίσης σκηνοθετήσει. Θα πρέπει όμως να κονταροχτυπηθεί με έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Ο βετεράνος Ρέντφορντ έχει δώσει μία αριστοτεχνική ερμηνεία στο «Old man and the gun» και το γεγονός ότι η ταινία αποτελεί το κύκνειο άσμα του αφού ο ίδιος δεν σκοπεύει να ξαναπαίξει στο σινεμά, μπορεί να συγκινήσει ιδιαιτέρως την επιτροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...