247
Ο γάλλος ηθοποιός (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Alessandro Bianchi

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θέλει να λάβει (και) την τουρκική υπηκοότητα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 19:21
Ο γάλλος ηθοποιός (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Alessandro Bianchi

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θέλει να λάβει (και) την τουρκική υπηκοότητα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2018, 19:21

Είναι γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2013 ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ απέκτησε τη ρωσική υπηκοότητα, σε μια κίνηση η οποία γέννησε ατέρμονες συζητήσεις.

Συγκεκριμένα, το 2012, ο Ντεπαρντιέ κατέφυγε στο Βέλγιο, έπειτα από μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ για την υψηλή φορολόγηση των πλουσίων. Ο τότε πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό χαρακτήρισε την ενέργειά του αυτή αξιοθρήνητη και ο ηθοποιός, αντιδρώντας, απαρνήθηκε τη γαλλική υπηκοότητα. Μάλιστα, οι ηθοποιοί Κατρίν Ντενέβ και Μπριζίτ Μπαρντό στήριξαν αυτή την απόφασή του – μάλιστα, η πρώτη έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους επικριτές του.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση εάν ο Ντεπαρντιέ ζητούσε ρωσικό διαβατήριο. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Τσετσενίας γνωστοποίησε πως θα υποδεχόταν με χαρά τον γάλλο ηθοποιό. Εκτός από τη βελγική και τη ρωσική υπηκοότητα, αρκετά πιθανό φαινόταν για τον ηθοποιό να γίνει πολίτης και του Μαυροβουνίου. Τελικά, στις 3 Ιανουαρίου του 2013, ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα το οποίο παρείχε στον Ντεπαρντιέ τη ρωσική υπηκοότητα.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ο γάλλος ηθοποιός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Πιονγιάνγκ, δήλωσε ότι προτίθεται να πάρει την τουρκική υπηκοότητα, γράφει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

«Προτίθεμαι να επισκεφθώ την Τουρκία τον Οκτώβριο και να μιλήσω με τον Ερντογάν (για την απόκτηση υπηκοότητας-σ.σ) , φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο γάλλος ηθοποιός.

Όπως μετέδωσε στις 7 Σεπτεμβρίου το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ντεπαρντιέ εθεάθη στην Πιονγιάνγκ κατά τη διάρκεια της παρέλασης που έγινε προς τιμήν των 70 χρόνων από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...