351
Ο Γιώργος Λάνθιμος παραλαμβάνοντας το βραβείο του στη Μόστρα | Twitter/Biennale de Venezia

Δύο μεγάλα βραβεία για τον Λάνθιμο στη Βενετία!

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2018, 21:13
Ο Γιώργος Λάνθιμος παραλαμβάνοντας το βραβείο του στη Μόστρα
|Twitter/Biennale de Venezia

Δύο μεγάλα βραβεία για τον Λάνθιμο στη Βενετία!

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2018, 21:13

Με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, όχι όμως τον Χρυσό Λέοντα για το οποίο κάποιοι τον ήθελαν φαβορί, έφυγε από το 75ο Φεστιβάλ της Βενετίας ο Γιώργος Λάνθιμος για το «The Favourite». Στη λαμπρή τελετή λήξης του φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου, η αγγλόφωνη ταινία του έλληνα δημιουργού βραβεύτηκε επίσης για την ερμηνεία της εξαιρετικής Ολίβια Κόλμαν.

Τον Χρυσό Λέοντα πήρε ο Αλφόνσο Κουαρόν για το «Roma». O Λάθιμος τον χειροκρότησε όρθιος.

Ο Αλφόνσο Κουαρόν με τον Χρυσό Λέοντα για το «Roma»

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που η Μόστρα αποτελεί προπομπό των Οσκαρ, ο Γιώργος Λάνθιμος με τον Ασημένιο Λέοντα ανά χείρας βάζει πλώρη για τα βραβεία της Ακαδημίας του Χόλιγουντ, όπου το 2015 είχε διεκδικήσει το Οσκαρ Σεναρίου (μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου) για τον «Αστακό». Ο Λάνθιμος είχε τιμηθεί και στις Κάννες (για τον «Αστακό» το ’15 και τον «Κυνόδοντα» το 2009), ενώ στη Βενετία το 2011 είχε πάρει το βραβείο Σεναρίου για τις «Αλπεις».

To βραβείο Σκηνοθεσίας έλαβε ο Ζάκ Οντιάρ για το «The Sisters Brothers».

Καλύτερη ηθοποιός ανακηρύχθηκε η Ολίβια Κόλμαν για το «The Favourite» του Λάνθιμου. Εχοντας ήδη κερδίσει τους κριτικούς και ούσα παγκοσμίως διάσημη λόγω του τηλεοπτικού «Crown», με το βραβείο αυτό η 44χρονη Βρετανή γίνεται αυτομάτως φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι των Οσκαρ σε έξι μήνες.

Η Ολίβια Κόλμαν με το βραβείο για την ερμηνεία της στο φιλμ του Λάνθιμου

Καλύτερος ηθοποιός ανακηρύχθηκε ο Γούλιαμ Νταφόε (κάτω) για τον ρόλο του ως Βίνσεντ βαν Γκογκ στο «At Eternity’s Gate» του Τζούλιαν Σνάμπελ. Είναι το πρώτο μεγάλο βραβείο ερμηνείας στην καριέρα του Νταφόε!

Για το καλύτερο Σενάριο βραβεύτηκαν οι συνήθεις… ύποπτοι, οι αδελφοί Τζόελ και Ιθαν Κοέν που παρουσίασαν στη Βενετία το «The Ballad Of Buster Scruggs».

Η Επιτροπή τίμησε και το «The Nightingale» της Τζένιφερ Κεντ, με δύο βραβεία, Νέου Ηθοποιού και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, φέρνοντας στο επίκεντρο το φιλμ που μίλησε για ισότητα, γυναικεία δύναμη, ρατσισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...