187
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε δηλώσεις από την Ουάσιγκτον | Alexandros Michailidis / SOOC

«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί»

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2017, 19:15
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε δηλώσεις από την Ουάσιγκτον
|Alexandros Michailidis / SOOC

«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί»

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2017, 19:15

«Η Ελλάδα έχει καλές προοπτικές να ανακάμψει. Η χώρα μπορεί να σωθεί. Είναι δυνατόν, εάν υλοποιήσει ακόμη και το 50%, ή κάτι περισσότερο, από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

«Αισιοδοξώ για συμφωνία με το ΔΝΤ για την Ελλάδα. Είναι πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης από του ΔΝΤ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. «Τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου, και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» σημείωσε.

Η άποψη του ΔΝΤ

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα αποφασιστούν για το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να είναι «πιο λογικά», διότι αυτά θα καθορίσουν το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που απαιτείται, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο. Αυτό είχε επισημάνει νωρίτερα την ίδια ημέρα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Η δήλωση της Λαγκάρντ δείχνει ότι παραμένει η απόσταση ευρωπαίων δανειστών και ΔΝΤ σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η διαφορά απόψεων ως προς τη βιωσιμότητά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...