218
Στρατιωτική περίπολος στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Εβρο | INTIMEnews

Ο Ερντογάν απειλεί με νέο 2015 – Βίντεο-ντοκουμέντο με δεκάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 10:24
Στρατιωτική περίπολος στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Εβρο
|INTIMEnews

Ο Ερντογάν απειλεί με νέο 2015 – Βίντεο-ντοκουμέντο με δεκάδες μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν τον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 10:24

Παραμονές των γερμανικών εκλογών και ο τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να προειδοποιήσει με επανάληψη του 2015 στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, λόγω Αφγανιστάν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν έχει άλλες δυνατότητες φιλοξενίας προσφύγων και κάλεσε τις  χώρες της ΕΕ να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν.

Η Τουρκία, είπε, δεν σκοπεύει να κρατήσει πρόσφυγες στα εδάφη της (σε μία διατύπωση που εμμέσως πλην σαφώς συνιστά απειλή για νέο άνοιγμα των τουρκικών συνόρων, ώστε να μπορούν ελεύθερα και με μεγαλύτερη έντασηνα συνεχίσουν το «έργο» τους οι λαθροδιακικητές-σωματέμποροι ).

Οι τουρκοι δουλέμποροι πάντως, έχουν πιάσει ήδη δουλειά στον Εβρο, όπως φαίνεται και σε βίντεο-ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα, από την προσπάθειά τους να περάσουν δεκάδες μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Η απόπειρα απετράπη από τους έλληνες συνοριοφύλακες.

Στο βίντεο από θερμική κάμερα περιπόλου των συνοριοφυλάκων, καταγράφεται η προσπάθεια 60 και πλέον μεταναστών να περάσουν τα σύνορα στις όχθες του Εβρου υπό την καθοδήγηση διακινητών.

Μεταξύ όσων ζήτησε από τον γερμανό ομόλογό του ο Ερντογάν, η πλήρης εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας, επικαιροποίηση της τελωνιακής ένωσης με την ΕΕ, απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά και η άρση του εμπάργκο στα οπλικά συστήματα που έχει επιβάλει το Βερολίνο για την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...