481
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την ομιλία του στα στελέχη της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας | Τwitter/@ChiefHNDGS Chief of Hellenic National Defense General Staff

Aναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία η πυροβολαρχία Patriot – Φλώρος: Ιστορικής σημασίας αποστολή

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 14:06
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την ομιλία του στα στελέχη της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας
|Τwitter/@ChiefHNDGS Chief of Hellenic National Defense General Staff

Aναχώρησε για τη Σαουδική Αραβία η πυροβολαρχία Patriot – Φλώρος: Ιστορικής σημασίας αποστολή

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 14:06

Στην Αεροπορική βάση της Τανάγρας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, η τελετή αποχώρησης για τη Σαουδική Αραβία της πυροβολαρχίας, με περίπου 100 αξιωματικούς, των ελληνικών αντιαεροπορικών Patriot.

Η τελετή έγινε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

 
 
 

Η συγκρότηση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλήμάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept).

Α/ΓΕΕΘΑ: Ιστορικής σημασίας αποστολή

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τόνισε την ιστορική σημασία της αποστολής που σκοπό έχει την διατήρηση της ειρήνης και την προάσπιση της παγκόσμιας ασφάλειας.

Αναφέρθηκε επίσης στον θετικό αντίκτυπο που έχει η εν λόγω αποστολή για τη διεθνή προβολή της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας, καθώς και στα οφέλη για την Πολεμική Αεροπορία από τη συμμετοχή της σε ένα νέο επιχειρησιακό περιβάλλον μέσω της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας, της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και των έτερων κρατών που συνεισφέρουν δυνάμεις για τον ίδιο σκοπό.

Η  αποστολή της πυροβολαρχίας στη Σαουδική Αραβία, τόνισε ο στρατηγός Φλώρος, αποτελεί το επιστέγασμα των άριστων σχέσεων που διατηρούν οι δύο χώρες και της οπτικής τους για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμβάλλοντας από κοινού στην προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Α/ΓΕΕΘΑ στις κοινές στρατιωτικές δράσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δύο χώρες, όπως οι συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο των ασκήσεων «Falcon Eye I» η ανταλλαγή επισκέψεων των Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, η πρόσφατη τοποθέτηση Ακόλουθου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα για πρώτη φορά, καθώς και η επανατοποθέτηση έλληνα ακολούθου Αμυνας στο Ριάντ, που σηματοδοτούν την αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στον διοικητή και στο προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας, ο Κωνσταντίνος Φλώρος τούς κάλεσε να εκτελέσουν την ανατεθείσα αποστολή με σθένος και αποφασιστικότητα, έχοντας κατά νου ότι αποτελούν κομμάτι του πυλώνα σταθερότητας που ονομάζεται Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ότι λειτουργούν ως πρεσβευτές της Χώρας μας στο εξωτερικό.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρεσβευτής του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα κ. Saad Alamman, o πρεσβευτής του Κουβέιτ στην Αθήνα κ. Saud Faisal Saud Aldaweesh, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. David Burger ως εκπρόσωπος του πρεσβευτή κ. Geoffrey R. Pyatt, ο ακόλουθος Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα αντισμήναρχος Rashed Alaboudi και ο αεροπορικός ακόλουθος Αμυνας των ΗΠΑ στην Αθήνα Σμήναρχος Christopher Barber.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News