727
Η δημοσιογράφος Τζούλι Μπράουν (αριστερά) που αποκάλυψε το σκάνδαλο παιδεραστίας με τον Επσταϊν (δεξιά) | Corriere della Sera και EPA (New York State Division of Criminal Justice)

«Ο Επσταϊν δεν αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του»

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 18:21
Η δημοσιογράφος Τζούλι Μπράουν (αριστερά) που αποκάλυψε το σκάνδαλο παιδεραστίας με τον Επσταϊν (δεξιά)
|Corriere della Sera και EPA (New York State Division of Criminal Justice)

«Ο Επσταϊν δεν αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του»

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 18:21

Δύο χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του διαβόητου παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν σε φυλακή του Μανχάταν στις 10 Αυγούστου 2019, ωστόσο πολλά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του παραμένουν ακόμη αναπάντητα. Φως στην υπόθεση επιχειρεί να ρίξει τώρα ένα καινούργιο βιβλίο στο οποίο διατυπώνεται η άποψη ότι ο Επσταϊν δεν αυτοκτόνησε. Συγγραφέας του είναι η δημοσιογράφος της εφημερίδας Miami Herald Τζούλι Μπράουν, η οποία ερεύνησε και εντόπισε περί τα 80 θύματα του Επσταϊν σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ όπου εκείνος διατηρούσε καταλύματα.

Η Μπράουν έστειλε τον Επσταϊν στη φυλακή και είναι μία από τους λίγους ανθρώπους που γνωρίζουν όλη την υπόθεση του κυκλώματος παιδεραστών τους οποίους εξυπηρετούσε ο Επσταϊν με αποστολές ανηλίκων λέει η Corriere della Sera, και το βιβλίο της αναφέρεται αναλυτικά στο θέμα. Ενα από τα κεφάλαιά του αφορά τον θάνατο του παιδεραστή μέσα στο κελί και τιτλοφορείται «Δεν αυτοκτόνησε».

Εκμεταλλευόμενος τις επιχειρηματικές και πολιτικές διασυνδέσεις του, χρησιμοποιώντας τους ισχυρούς φίλους του, αλλά εφαρμόζοντας και μεθόδους απειλής και εκφοβισμού στα παιδιά, ο Επσταϊν ξεγλιστρούσε από τον Νόμο. Συνελήφθη όμως στις 6 Ιουλίου 2019, σε ηλικία 66 ετών, χάρη στην ερευνητική  δουλειά της Μπράουν. Ακολούθησαν η καταδίκη του, ο εγκλεισμός του στη φυλακή και ο θάνατός του, ο οποίος όμως παρουσιάστηκε σαν αυτοκτονία. Οι αρμόδιες αρχές είχαν αποφανθεί ότι κρεμάστηκε με ένα σεντόνι.

Η Μπράουν παρουσιάζει τα δεδομένα, αρνείται την εκδοχή της αυτοκτονίας, ωστόσο αποστασιοποιείται από ακραίες θεωρίες συνωμοσίας που έχουν εξυφανθεί, ιδίως δεν ενστερνίζεται εκείνες που μυρίζουν πολιτική σπέκουλα, όπως εκείνη του Τραμπ που ήθελε τον Επστάιν θύμα εγκληματικής ενέργειας με σκοπό την προστασία του ζεύγους Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον. Πάντως επιτίθεται στις αρχές, και με παράθεση στοιχείων. Στο βιβλίο της γράφει τα παρακάτω.

«Οι αρμόδιοι δεν δημοσιοποίησαν ποτέ τα στοιχεία τα οποία ισχυρίζονται ότι έχουν. Ο αδελφός του, ο Μαρκ Επσταϊν, αλλά και ο ιατροδικαστής της οικογενείας ο οποίος διενήργησε και αυτός νεκροτομή, δεν πιστεύουν στην εκδοχή της αυτοκτονίας. Αρκετά είναι τα ύποπτα πράγματα που συνέβησαν. Το πτώμα αφαιρέθηκε αμέσως, αν και όλοι ξέρουν ότι σε τόπο εγκλήματος δεν πλησιάζει κανείς προτού ερευνηθεί από τη Σήμανση το σημείο.

»Φωτογραφίες δεν ελήφθησαν. Δεν γνωρίζουμε τι κατέγραψαν οι κάμερες παρακολούθησης. Ο Επσταϊν μοιραζόταν το κελί με έναν έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος όμως μεταφέρθηκε σε άλλο κελί νωρίτερα το ίδιο βράδυ. Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν την υποχρέωση να παρακολουθούν τον Επστάιν είχαν πέσει συγχρόνως για ύπνο. Στο σημείο δεν βρέθηκε το κλασικό σημείωμα του αυτόχειρα».

Μετά τον θάνατο του παιδεραστή η έγκριτη Washington Post ανέφερε ότι το πτώμα του έφερε πολλά σπασμένα οστάρια στον αυχένα, κάτι που ταιριάζει περισσότερο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού και όχι σε απαγχονισμό. Ο οικογενειακός ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η θηλιά δημιούργησε πληγή στο μέσον του λαιμού και όχι κάτω από το σαγόνι. Για όλα αυτά η Μπράουν λέει ότι έχει τη βεβαιότητα ότι ένας ξεσκολισμένος και πωρωμένος παράνομος σαν τον Επσταϊν δεν θα τα παρατούσε ποτέ τόσο εύκολα, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις είχε προσλάβει καινούργια νομική ομάδα, άρα δεν σκόπευε να αυτοκτονήσει.

Ο Επσταϊν είχε επίγνωση ότι ο παιδεραστής είναι μισητό πρόσωπο στη φυλακή και, συνεπώς, κινδυνεύει η ζωή του. Ωστόσο ήταν βαθύπλουτος, μπορούσε να πληρώσει άλλους κρατουμένους να τον φυλάνε και έτσι να προστατέψει τη ζωή του. «Σίγουρα υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που τον ήθελαν νεκρό, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι ο Επσταϊν δολοφονήθηκε» λέει η Μπράουν. «Υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα στα οποία οι αρχές δεν έχουν απαντήσει».

Το παιδεραστικό κύκλωμα του Επσταϊν επανήλθε στην επικαιρότητα προ ημερών, όταν η Βιρτζίνια Τζιούφρι κατέθεσε στις ΗΠΑ αγωγή εναντίον του βρετανού πρίγκιπα Ανδρέα περί σεξουαλικής κακοποίησής της όταν ήταν ανήλικη. Στον πρίγκιπα την είχε στείλει ο Επστάιν. Αλλο πρόσωπο που ξέρει όλες τις βρωμιές του κυκλώματος είναι η προφυλακισμένη μαστροπός του Επσταϊν, η Γκισλέιν Μάξγουελ. Η Μπράουν τη θεωρεί βασικό μάρτυρα στα διαπραχθέντα εγκλήματα: «Βρισκόταν πάντα στα αεροπλάνα του Επσταϊν, ζούσε στα σπίτια του, και οι αρχές πιστεύουν ότι τον βοήθησε να οργανώσει όλο το σύστημα κακοποίησης παιδιών». Ωστόσο η Μπράουν πιστεύει ακράδαντα ότι οι αρχές πρέπει να ερευνήσουν πλήρως όλους όσοι εμπλέκονται στο κύκλωμα, προμηθευτές και πελάτες, διότι «αυτό δεν ήταν έργο δύο ανθρώπων μόνο»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...