339
Αυτός είναι ο Στέφανος Μπίμπας, ο ελληνοαμερικανός δικαστής του Εφετείου της Πενσιλβάνια, ο οποίος εξέδωσε την τόσο δυσάρεστη για τον Τραμπ απόφαση | Υοutube

Ο ελληνοαμερικανός δικαστής που «αφόπλισε» τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 18:35
Αυτός είναι ο Στέφανος Μπίμπας, ο ελληνοαμερικανός δικαστής του Εφετείου της Πενσιλβάνια, ο οποίος εξέδωσε την τόσο δυσάρεστη για τον Τραμπ απόφαση
|Υοutube

Ο ελληνοαμερικανός δικαστής που «αφόπλισε» τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 18:35

«Οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές είναι η ψυχή της δημοκρατίας μας. Οι κατηγορίες περί νοθείας είναι σοβαρές, ωστόσο το να καταγγέλλουμε καλπονοθεία δεν σημαίνει ότι όντως αυτή έχει γίνει. Οι κατηγορίες απαιτούν συγκεκριμένες αιτιάσεις και, κατόπιν, αποδεικτικά στοιχεία. Εδώ ούτε το ένα έχουμε ούτε το άλλο».

Μέσα σε μερικές αράδες ο Στέφανος Μπίμπας, ελληνοαμερικανός δικαστής του πολιτειακού Εφετείου, αφόπλισε τη νομική ομάδα του Τραμπ από κάθε επιχείρημα υπέρ της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος στην Πενσιλβάνια.

Πρόκειται για τον δικαστή που την περασμένη Παρασκευή συνέταξε τη δικαστική απόφαση με την οποία εξανεμίζονται οι φρούδες ελπίδες και τερματίζονται οι αναθεωρητικές προσπάθειες του ηττημένου των προεδρικών εκλογών.

Ο Μπίμπας διετέλεσε καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, στην έδρα της Εγκληματολογίας, ενώ όπως μάς πληροφορεί ένα τιτίβισμα της δημοσιογράφου του CNN Κάιτλαν Κόλινς τη θέση του στο συγκεκριμένο δικαστήριο τη χρωστάει στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού αυτός τον διόρισε εκεί!

Ο Τραμπ είχε προσφύγει στο συγκεκριμένο δικαστήριο για να μπλοκάρει την πιστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος της Πολιτείας και, κατά συνέπεια, τη συγκρότηση του Κολεγίου των Εκλεκτόρων.

Τώρα, το νομικό επιτελείο του Τραμπ προσανατολίζεται σε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δηλώσεις της Τζένα Ελις, νομικής συμβούλου του Τραμπ. «Ενεργοποίηση στο SCOTUS!» έγραψε η Ελις στο Twitter, χρησιμοποιώντας ένα αρκτικόλεξο για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Νομικοί εμπειρογνώμονες στις ΗΠΑ, πάντως, έχουν ήδη τοποθετηθεί. Οι Ρεπουμπλικανοί, λένε, δεν έχουν πιθανότητες επιτυχίας με την προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...