229
Πισσαρίδης: «Αν οι πολιτικές που χρειάζονται τώρα είναι ίδιες με αυτές που εφαρμόσαμε σε προηγούμενα χρόνια, δεν θα τις σκεφτούμε και θα προσπαθήσουμε να σκεφούμε καινούργιες;» | INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Πισσαρίδης: Οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να αποφασίσουν…

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2020, 16:33
Πισσαρίδης: «Αν οι πολιτικές που χρειάζονται τώρα είναι ίδιες με αυτές που εφαρμόσαμε σε προηγούμενα χρόνια, δεν θα τις σκεφτούμε και θα προσπαθήσουμε να σκεφούμε καινούργιες;»
|INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Πισσαρίδης: Οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να αποφασίσουν…

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2020, 16:33

Απαντήσεις για την κριτική που δέχεται το σχέδιο προτάσεων για την ανάπτυξη της χώρας, το οποίο κατέθεσε στην κυβέρνηση, έδωσε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη. «Αν οι πολιτικές που χρειάζονται τώρα είναι ίδιες με αυτές που εφαρμόσαμε σε προηγούμενα χρόνια, δεν θα τις σκεφτούμε και θα προσπαθήσουμε να σκεφτούμε καινούργιες;» σχολίασε ο νομπελίστας οικονομολόγος και εξήγησε ότι «ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να επανεξετάζεται η κατάσταση της οικονομίας και να προτείνονται πολιτικές».  Ακόμη και το δικό του σχέδιο θα χρειαστεί «αναθεώρηση σε 2-3 χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το πρόγραμμά μας παρουσιάζει τη μεγάλη εικόνα της ελληνικής οικονομίας, απασχόλησε εμάς και πολλούς συμβούλους και συνεργάτες για περίπου ένα χρόνο και κατέληξε σε ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο», συνέχισε ο κ. Πισσαρίδης. «Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της κυβέρνησης και στους κοινωνικούς εταίρους. Η ατζέντα μας θα φέρει αποτελέσματα εάν οι κοινωνικοί εταίροι αποδεχθούν και υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Αν τις απορρίψουν, ασφαλώς και δεν θα γίνει τίποτα και μια άλλη επιτροπή στο μέλλον θα επαναλάβει τα ίδια πράγματα», ανέφερε ενώ απάντησε σε όσους διακρίνουν αντίφαση στην πρόταση για απελευθέρωση της αγοράς εργασίας ταυτόχρονα με την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. «Στην πραγματικότητα», είπε,  «θα έπρεπε πάντα να συμβαδίζουν. Αυτό είναι το σύστημα που εφαρμόζεται από μικρές επιτυχημένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία και η Δανία και έχει όνομα. Λέγεται flexicurity…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...