346
Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ έξω από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για να χειροκροτήσει νοσηλευτές και γιατρούς. Τελικά νόσησε και αυτός... | REUTERS/Hannah McKay

Ο Μπόρις Τζόνσον θετικός στον κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 13:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/03/2020, 15:15
Ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ έξω από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για να χειροκροτήσει νοσηλευτές και γιατρούς. Τελικά νόσησε και αυτός...
|REUTERS/Hannah McKay

Ο Μπόρις Τζόνσον θετικός στον κορονοϊό!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 13:20
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/03/2020, 15:15

Επί ημέρες, αν όχι εβδομάδες, ο Μπόρις Τζόνσον επέμενε στην περίφημη θεωρία της αγέλης, αρνούμενος να λάβει ουσιαστικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των ανθρώπων στη Βρετανία προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του κορονοϊού. Τελικά νόσησε και αυτός και θα έχει μια ευκαιρία να δοκιμάσει τη δύναμη του ανοσοποιητικού του συστήματος απέναντι στον επικίνδυνο ιό.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. O 55χρονος ηγέτης των Τόρις ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι εμφάνισε από την Πέμπτη ελαφρά συμπτώματα και τέθηκε σε απομόνωση στην πρωθυπουργική κατοικία. Διαβεβαίωσε τους Βρετανούς ότι θα συνεχίσει να ηγείται της κυβερνητικής απάντησης μέσω τηλεδιασκέψεων στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ομως ο κύκλος του έχει πληγεί επίσης. Λίγο μετά την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, επιβεβαιώθηκε ότι και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ βρέθηκε θετικός και τέθηκε σε καραντίνα, ενώ αναμενόταν και το αποτέλεσμα του τεστ για τον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ. Στο μεταξύ η αρραβωνιαστικιά του Τζόνσον, η Κάρι Σίμοντς, η οποία μάλιστα είναι έγκυος, έφυγε από την πρωθυπουργική κατοικία και βρίσκεται επίσης σε απομόνωση.

Η αντίδραση της κυβέρνησης Τζόνσον στην πανδημία υπήρξε ένα μείζον θέμα στη Βρετανία αλλά και στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Τούτο διότι σε πρώτη φάση ο Τζόνσον είχε αρνηθεί πεισματικά να λάβει μέτρα, ώστε να μην πληγεί η οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι με μια δόση κυνισμού είχε προειδοποιήσει τους Βρετανούς να προετοιμαστούν να χάσουν δικούς τους ανθρώπους, ενώ διαβεβαίωνε ότι θα συνεχίσει να κάνει χειραψίες.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες οι Βρετανοί πήγαιναν σε συναυλίες (!), ενώ τα σχολεία έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή και μόλις τη Δευτέρα ο Τζόνσον αναγκάστηκε να ανακοινώσει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας (εδώ). Την Πέμπτη το Ηνωμένο Βασίλειο μετρούσε 578 νεκρούς από τον ιό.

Ο Τζόνσον έγινε ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό –η Μέρκελ είχε τεθεί σε καραντίνα αλλά αποδείχτηκε αρνητική (εδώ)– και είναι το δεύτερο κρούσμα στην ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου. Προ δύο ημερών ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου προσεβλήθη από τον κορονοϊό (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...