332
Ο Μπόρις Τζόνσον στο Αββαείο του Γουέστμινστερ την Κυριακή, σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Αγγλίας. Τώρα, η χώρα του καλείται να δώσει μια άλλη μάχη | Aaron Chown/PA Wire/Pool via REUTERS

Ο Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται δεύτερο εθνικό lockdown

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 13:00
Ο Μπόρις Τζόνσον στο Αββαείο του Γουέστμινστερ την Κυριακή, σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Αγγλίας. Τώρα, η χώρα του καλείται να δώσει μια άλλη μάχη
|Aaron Chown/PA Wire/Pool via REUTERS

Ο Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται δεύτερο εθνικό lockdown

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 13:00

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός δεύτερου εθνικού lockdown, εξαιτίας της Covid-19, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αντιμέτωπο με το δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Τα νέα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται κατά τουλάχιστον 6.000 την ημέρα στη Βρετανία, σύμφωνα με τα δεδομένα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάζονται κάθε οκτώ ημέρες και το σύστημα των διαγνωστικών τεστ δέχεται μεγάλη πίεση.

«Είμαστε σίγουρα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή σήμερα το πρωί», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μόλις λίγες εβδομάδες πίσω από αυτό που βλέπουμε αλλού στην Ευρώπη».

«Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό», δήλωσε ο Σαπς. «Θα ακούσουμε από άλλους, του πρωθυπουργού περιλαμβανομένου, σχετικά με τα προτεινόμενα επόμενα βήματα».

Ολα αυτά εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου του Κρις Γουίτι, αρχιάτρου της κυβέρνησης, και του Πάτρικ Βάλανς, επικεφαλής επιστημονικού συμβούλου, αργότερα εντός της ημέρας.

«Η τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο στην πανδημία», δήλωσε ο Γουίτι. «Εξετάζουμε τα δεδομένα για να δούμε πώς θα διαχειρισθούμε τη διάδοση του ιού πριν από τη χειμερινή περίοδο, κατά την οποία αναμένουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις».

Διάψευση για ταξίδι στην Ιταλία

Στο μεταξύ, ο Τζόνσον βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής, με αφορμή δημοσίευμα ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν στην Ιταλία για διακοπές! Το σχετικό δημοσίευμα της La Repubblica διαψεύστηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η ιταλική εφημερίδα έγραψε ότι ο Τζόνσον εθεάθη στην Περούτζια από τις 11 ως τις 14 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη ανακοίνωση του αεροδρομίου της πόλης. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι είχε ταξιδέψει εκεί για να βαφτίσει το μικρότερο παιδί του, τον Γουίλφρεντ.

«Αυτό το δημοσίευμα είναι απολύτως ανακριβές. Ο πρωθυπουργός δεν έχει ταξιδέψει στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες. Οποιος δημοσιεύει αυτούς τους ισχυρισμούς επαναλαμβάνει ένα ψεύδος», ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ντάουνινγκ Στριτ. Νωρίτερα και ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είχε χαρακτηρίσει ψευδές το δημοσίευμα. «Από ό,τι αντιλαμβάνομαι είναι απολύτως αναληθές. Το εξακρίβωσα σήμερα το πρωί και πρόκειται για ένα εσφαλμένο ρεπορτάζ», δήλωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...