323
Βίκτορ Ορμπαν και Ντόναλντ Τραμπ έχουν πολλά κοινά | Reuters/CreativeProtagon

Καμία έκπληξη: Ο Ορμπαν υπέρ του Τραμπ – κατηγορεί τον Μπάιντεν για… «ηθικό ιμπεριαλισμό»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 10:51
Βίκτορ Ορμπαν και Ντόναλντ Τραμπ έχουν πολλά κοινά
|Reuters/CreativeProtagon

Καμία έκπληξη: Ο Ορμπαν υπέρ του Τραμπ – κατηγορεί τον Μπάιντεν για… «ηθικό ιμπεριαλισμό»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2020, 10:51

Οχι ότι θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τον Βίκτορ Ορμπαν, τον ακροδεξιό, ρατσιστή και απολυταρχικό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μια έκπληξη να βλέπεις έναν ηγέτη κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης να παίρνει τόσο ξεκάθαρα θέση υπέρ της υποψηφιότητας ενός άλλου, υβρίζοντας μάλιστα τους αντιπάλους του.

Ο Ορμπαν λοιπόν, ο οποίος κατηγορείται τόσο στο εσωτερικό της χώρας του όσο και στους κόλπους της ΕΕ για παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου και αντιδημοκρατικές τακτικές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υποστηρίζει την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας παράλληλα ότι οι Δημοκρατικοί έχουν επιβάλει έναν «ηθικό ιμπεριαλισμό» στον κόσμο, τον οποίο απορρίπτουν ηγέτες όπως ο ίδιος.

«Υποστηρίζουμε τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή γνωρίζουμε καλά τη διπλωματία των αμερικανικών κυβερνήσεων των Δημοκρατικών, που είναι οικοδομημένη στον ηθικό ιμπεριαλισμό. Αναγκασθήκαμε να τη δοκιμάσουμε στο παρελθόν, δεν μας άρεσε, δεν θέλουμε δεύτερη δόση», έγραψε ο Ορμπαν σε δοκίμιό του, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου που φέρνουν τον Τραμπ αντιμέτωπο με τον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος και πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Οι αμερικανικές εκλογές θα είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς η διεθνής φιλελεύθερη ελίτ επιδιώκει να καταστρέψει τους χριστιανούς συντηρητικούς στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο Ορμπαν, ο οποίος παίζοντας το χαρτί της ξενοφοβίας και της συνωμοσιολογίας, έχει καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία στην Ουγγαρία και να κυβερνά κατ’ ουσίαν χωρίς καν κοινοβούλιο.

Πρόσφατα ο Τραμπ έδειξε πόσο εκτιμά τον Ορμπαν, καθώς στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τη συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν προσκάλεσε μόνο τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας από όλες τις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Ορμπαν εξάλλου προσέθεσε στο κείμενό του, ότι η Ουγγαρία «και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης» προκρίνουν την οικονομική αποτελεσματικότητα έναντι πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε αυτές ανέφερε τους «στόχους για το κλίμα που έχουν αναχθεί σε παραλογισμό», την «κοινωνική Ευρώπη», τον «κοινό φορολογικό κώδικα» και την «πολυπολιτισμική κοινωνία». Αυτά που είναι βασικές επιδιώξεις και αρχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, δεν του αρέσουν του Ορμπαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...