196
Το ουκρανικό γραμματόσημο προς τιμήν των φαντάρων στο Νησί των Φιδιών | Τwitter

Ο «Αντε γ@μ…» ναύτης τού Ζελένσκι έγινε γραμματόσημο

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 19:58
Το ουκρανικό γραμματόσημο προς τιμήν των φαντάρων στο Νησί των Φιδιών
|Τwitter

Ο «Αντε γ@μ…» ναύτης τού Ζελένσκι έγινε γραμματόσημο

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2022, 19:58

Νέο γραμματόσημο απέκτησαν τα Ταχυδρομεία της Ουκρανίας. Σχεδιάστηκε και εκτυπώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για λόγους προπαγάνδας αλλά και τόνωσης του ηθικού των ουκρανών φαντάρων: τιμά τον ναύτη Ρομάν Γκρίμποφ, ο οποίος έγινε γνωστός στη Δύση από την ιστορία που μετέδωσε ο ουκρανικός στρατός στην αρχή του πολέμου.

Ηταν η πρώτη ημέρα της επίθεσης και τα ρωσικά πλοία που έπλεαν στον Εύξεινο Πόντο διέταξαν τους ουκρανούς φαντάρους της φρουράς μιας νησίδας του, του Νησιού των Φιδιών, να παραδοθούν. Τότε ο Γκρίμποφ είχε απαντήσει προφορικώς στους Ρώσους με ένα μεγαλοπρέπέστατο «Αντε και γ@μ…» Την πικάντικη στιχομυθία μετέδωσαν κατόπιν τα Δυτικά media και την άκουσε όλος ο κόσμος.

Αυτός ο ναύτης και οι άλλοι 12 συνάδελφοί του θεωρήθηκαν «ήρωες της Ουκρανίας» από τον Ζελένσκι. Μάλιστα θεωρήθηκε από ουκρανικής πλευράς ότι οι Ρώσοι τους σκότωσαν όλους, κάτι που αποδείχθηκε λάθος. Απλώς είχαν συλληφθεί και στη συνέχεια αντηλλάγησαν με ρώσους αιχμαλώτους. Ο δε Γκρίμποφ επέστρεψε σώος και αβλαβής στο σπίτι του, στην επαρχία Τσερκάσι.

Τα Ταχυδρομεία της Ουκρανίας ανέλαβαν να τιμήσουν στο πρόσωπο του Γκρίμποφ τους ναύτες του Νησιού των Φιδιών  Στο σχέδιο του γραμματοσήμου εμφανίζεται ένας ουκρανός φαντάρος να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο της δεξιάς του σε άσεμνη χειρονομία προς ένα ρωσικό πλοίο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...