221
Η εικόνα του ρυακιού που είναι βόρεια της Σεούλη εντυπωσιάζει αλλά και τρομάζει | Yeoncheon Imjin River Civic Network

Νότια Κορέα: Σοκ με το κόκκινο ποτάμι από το αίμα σφαγμένων, άρρωστων χοίρων

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 14:05
Η εικόνα του ρυακιού που είναι βόρεια της Σεούλη εντυπωσιάζει αλλά και τρομάζει
|Yeoncheon Imjin River Civic Network

Νότια Κορέα: Σοκ με το κόκκινο ποτάμι από το αίμα σφαγμένων, άρρωστων χοίρων

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 14:05

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Αρχών στη Νότια Κορέα για να αποτρέψουν το μολυσμένο με αίμα χοίρων νερό σε ένα ρυάκι από το να φτάσει σε μεγαλύτερο ποτάμι που υδροδοτεί και την πρωτεύουσα Σεούλ.

Το αίμα, όπως γράφουν οι New York Times, προερχόταν από 47.000 χοίρους που επρόκειτο να ταφούν.

Τα ζώα θανατώνονται για να σταματήσει  η διάδοση του αφρικανικού πυρετού των χοίρων, μιας ασθένειας που είναι ανίατη στα ζώα, αλλά δεν απειλεί τους ανθρώπους. Λόγω της έλλειψης μέσων για την ταφή, τα νεκρά ζώα είχαν αφεθεί στο ύπαιθρο.

Το αίμα κυλούσε στο ρυάκι που με τη σειρά του χύνεται στον ποταμό Ιμτζίν από τον οποίο αντλούν νερό πόλεις βόρεια της Σεούλ ακόμη και η ίδια η πρωτεύουσα.

// Yeoncheon Imjin River Civic Network

Για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μόλυνσης του Ιμτζίν οι Αρχές έφτιαξαν φράγματα και χρησιμοποίησαν αντλίες. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι τελικά το κόκκινο ποτάμι δεν έφτασε στο πόσιμο νερό.

Το τελευταίο διάστημα φάρμες στην Ασία και την Ευρώπη πλήττονται από την ασθένεια του αφρικανικού πυρετού, φέρνοντας σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους γιατί πρέπει να θανατώσουν το σύνολο των ζώων τους. Μόνο στη Νότια Κορέα έχουν σφαγιαστεί από τον Σεπτέμβριο πάνω από 400.000 ζώα.

Δεν αποκλείεται η ασθένεια να έχει μεταδοθεί και στη Βόρεια Κορέα από τα αγριογούρουνα που διασχίζουν ανενόχλητα την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...