304
Μια γυναίκα με τη μικρή κόρη της περιμένουν ταξί στη Σεούλ | REUTERS/Kim Hong-Ji

Νότια Κορέα: Οδηγίες στις εγκύους να ετοιμάσουν… αλλαξιές για τον σύζυγο πριν γεννήσουν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 18:57
Μια γυναίκα με τη μικρή κόρη της περιμένουν ταξί στη Σεούλ
|REUTERS/Kim Hong-Ji

Νότια Κορέα: Οδηγίες στις εγκύους να ετοιμάσουν… αλλαξιές για τον σύζυγο πριν γεννήσουν

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 18:57

Τι πρέπει να προσέχει μία έγκυος στη Νότια Κορέα; Αν πιστέψουμε τις οδηγίες που έδωσε η πόλη της Σεούλ, πρέπει να φροντίσει να έχει καθαρά ρούχα και φαγητό για το σύζυγό της όσο αυτή θα είναι στο νοσοκομείο για να γεννήσει.

Οι οδηγίες, που προκάλεσαν κύμα οργής και τελικά αφαιρέθηκαν, είχαν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της τοπικής κυβέρνησης της Σεούλ και αφορούν γυναίκες σε διάφορα στάδια της εγκυμοσύνης.

Για παράδειγμα, όπως λέει ο Guardian, στα πρώτα στάδια της κύησης οι γυναίκες καλούνται να κάνουν δουλειές στο σπίτι για να διατηρούν το βάρος τους σε κανονικά επίπεδα.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Κρεμάστε κάπου τα ρούχα που φορούσατε πριν μείνετε έγκυος για να είναι εύκολο να τα δείτε. Αυτό θα σας παρακινεί να κρατήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και να ξαναγυρίσετε σε αυτό. Αν μπείτε στον πειρασμό να φάτε πολύ ή να αποφύγετε την άσκηση, ρίξτε μια ματιά στα ρούχα».

Προσθέτουν ακόμα οι οδηγίες ότι όσο πλησιάζει η ημέρα για να γεννήσουν, οι γυναίκες θα πρέπει να καθαρίζουν το ψυγείο από προϊόντα που μπορεί να λήξουν. Πρέπει να ετοιμάζουν τρία με τέσσερα γεύματα για τους συζύγους τους, που δεν είναι συνηθισμένοι στο μαγείρεμα τα οποία θα μπορούν απλώς να ζεστάνουν για να φάνε.

Επίσης θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι σύζυγος και παιδιά θα έχουν αλλαξιές για τρεις-τέσσερις μέρες. Τελική συμβουλή: «αγοράστε και μία μπαντάνα για να μη φαίνονται τα μαλλιά σας ανακατεμένα αφότου γεννήσετε».

Οι οδηγίες δημοσιεύτηκαν σε ιστότοπο πληροφοριών της τοπικής κυβέρνησης, ενώ το περιεχόμενο τους ενέκρινε η κορεάτικη Εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Η τοπική κυβέρνηση είπε ότι τις αντέγραψε από ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.

Τα οργισμένα σχόλια για τις οδηγίες οδήγησαν στην αφαίρεσή τους από τον ιστότοπο. «Ακόμη νομίζουν ότι οι παντρεμένες γυναίκες είναι υπηρέτριες των συζύγων τους;» ρώτησε χρήστης των κοινωνικών δικτύων, ενώ γυναίκες σχολίαζαν ότι «τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα, θα ετοιμάζουμε και αλλαξιές;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...